4 nejlepší aplikace pro stahování videí z YouTube i jinde z internetu

Ať už si chcete stáhnout oblíbený klip pro pozdější offline přehrání nebo zazálohovat písničku z webů jako Youtube, Vimeo nebo Dailymotion, máte hned několik způsobů.
Kapitoly článku

Ke stahování videí z internetu jsou většinou dva hlavní důvody – záloha u obsahu, u něhož není jasné, jak dlouho na serveru vydrží, nebo stáhnutí pro sledování offline. Využít k tomu můžete poměrně velké množství služeb, které mají podobu webové aplikace, běžného desktopového programu nebo doplňku do webového prohlížeče.

V zásadě se však možnosti příliš neliší. Podporovány bývají i desítky webů pro sdílení videí, mezi nimiž zpravidla najdete Youtube, Vimeo a Dailymotion doplněné o Vine, Liveleak nebo ruský Yandex. A samozřejmě nechybí ani „dospělácké“ videoweby.

Stahování obsahu z videoserverů s sebou také logicky přináší debatu týkající se legálnosti takového počínání. Pokud bychom se měli řídit pouze českou legislativou, stejně jako u jiného audiovizuálního obsahu je stažení pro vlastní potřebu možné. Samotné podmínky služeb (typicky Youtube) však stažení neumožňují. Striktní zákaz by však byl v rozporu s velkým množstvím videí, které jsou distribuovány se svobodnou licencí Creative Commons umožňující další šíření. A nakonec musíme zmínit i několik zemí, v nichž Google sám nabízí možnost stahování videí pro sledování v offline režimu. Jedná se o rozvojové země, kde primárním způsobem připojení jsou mobilní sítě – Indie, Indonésie či Filipíny.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,