4 nástroje pro analýzu a správné nastavení Wi-Fi

Pokud vaše domácí Wi-Fi nefunguje stoprocentně, může to být způsobeno i okolními sítěmi. Jak zjistit, zda se sítě navzájem neruší a co udělat pro bezproblémový běh?
Kapitoly článku

Wi-Fi Diagnostic Tool (OS X)

Pokud patříte k uživatelům Macu, žádný z nástrojů stahovat či kupovat nemusíte. OS X v sobě obsahuje několik nástrojů, které pro analýzu sítě dobře poslouží. Diagnostic Tool najdete buď přímo z vyhledávání Spotlight nebo z menu Wi-Fi. Na ikonu bezdrátové sítě v horní liště je však nutné kliknou se stisknutou klávesou Alt.

Screen Shot 2015-05-03 at 13.29.42.png
Wi-Fi Diagnostic Tool v OS X

V základu se jedná o aplikaci, která má automaticky vyřešit či napovědět řešení při problémech s Wi-Fi. Zároveň má však zabudováno několik užitečných funkcí, jenž najdete v menu Window. Nejdůležitější položkou je Scan, který vypíše tabulku s okolními sítěmi, jejich parametry a také je rozdělí do několika skupin. Hodit se bude především ta s názvem Best 2,4 GHz. Stejně jako inSSIDer umí OS X zobrazit grafy obsahující sílu signálu, kvalitu a přenosové rychlosti připojené sítě. A v neposlední řadě je obsažen i jednoduchý sniffer. Po zvolení kanálu a frekvenčního rozsahu je možné odchytávat komunikaci, přičemž log je automaticky ukládán na plochu. Pro jeho analýzu je již třeba využít nástroje třetí strany.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,