4 aplikace pro snadné ukládání a třídění článků

Pokud denně přečtete stovky nadpisů avšak k samotnému čtení se dostanete až později, můžete využít aplikace pro organizaci článků. Kromě uložení je převedou i do vhodné podoby.
Kapitoly článku

Na sociálních sítích, zpravodajských webech i v oblíbených RSS čtečkách každý den nacházíme velké množství článků, které stojí za přečtení. Pro jejich třídění a také ukládání pro pozdější čtení existují aplikace, které mají svoji webovou i mobilní verzi.

Pokud si tedy na mobilním Twitteru vyhlédnete zajímavý odkaz, snadno si jej můžete uložit do příslušené aplikace a otevřít si jej třeba až večer, na velkém displeji desktopu nebo tabletu. Při ukládání článku přitom můžete kromě běžné ruční cesty vložením odkazu využít i doplňky do prohlížeče a v případě rozšířených služeb také přímo napojení dalších aplikací. Typickou ukázkou je čtečka Feedly, z jejíž mobilní verze lze články přesunout do Pocketu nebo Instapaperu, které jsme vybrali do našeho přehledu.

Často jsou také aplikace pro organizování článků vybaveny režimem čtečky, kdy jsou články převedeny do přehledné novinové podoby a text není rušen okolní grafikou původního webu. Výběr tří tradičních aplikací jsme doplnili i jednou speciální, která je určena pro provoz na vlastním serveru. Ten může mít podobu domácího NASu nebo třeba levného VPS.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,