4 aplikace pro snadné ukládání a třídění článků

Pokud denně přečtete stovky nadpisů avšak k samotnému čtení se dostanete až později, můžete využít aplikace pro organizaci článků. Kromě uložení je převedou i do vhodné podoby.

Pocket

Kromě zmíněného propojení s RSS čtečkami do Pocketu články nejrychleji dostanete pomocí doplňku pro prohlížeče. V případě Safari, Chromu a Firefoxu se jedná o tradiční plugin, u Internet  Exploreru je potom potřeba vytvořit tzv. bookmarklet – tedy kus javascriptu, který se spustí na konkrétním článku a uloží jej do Pocketu.

Uložený obsah je standardně tříděn podle typu na články, obrázky a videa. Mnohem užitečnější jsou však štítky, jenž lze k jednotlivým článkům přiřazovat. Snadno si potom vyfiltrujete pouze články k jednomu tématu. Články lze archivovat, označovat jako oblíbené a přímo z Pocketu sdílet na sociální sítě.

pocketz.jpg
Pocket

Články jsou otvírány v režimu čtečky, u níž je možné nastavit velikost písma a font a také měnit pozadí. Pocket sice nabízí i premiové účty, pro většinu uživatelů však nepřinesou žádné výhody. Největším přínosem je fyzické ukládání celých článků. Při běžném neplaceném používání se do aplikace uloží pouze odkaz a při otevření je do čtečky článek načten z původního zdroje.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,