4 aplikace pro monitorování stavu baterie v notebooku

Ve Windows najdeme pouze jednoduchý údaj, za jak dlouho se baterka v notebooku vybije. Pokud se však chceme dozvědět něco počtu cyklů, je třeba nainstalovat externí aplikace.

BatteryBar

Už dlouhou dobu je nejpopulárnější aplikací BatteryBar, který je v základní verzi zdarma. Ve výchozím stavu je zobrazován jako symbol baterky v oznamovací liště, kdy zobrazuje zbývající kapacitu v procentech. Pokud uživatel na baterii klikne, zobrazí se odhad zbývajícího času. Právě BatteryBar se v průběhu využívání učí a po několika týdnech, během niž dojde k více nabíjecím cyklům, zpřesňuje odhady.

Pokud na ikonu BatteryBaru kliknete, zobrazí další parametry akumulátoru – především potom důležitý údaj o opotřebení. Ten je udáván v procentech a zobrazena je i původní kapacita nové baterie.

baterybar.png
BatteryBar

V bezplatné verzi aplikace neumí pracovat s některými parametry a slouží tak především pro zobrazení zbývajícího času do vybití a prohlédnutí opotřebení. Pokud však za doplněk zaplatíte 8 dolarů, dostanete kromě podrobnějších informací i možnost měnit vzhled. Tvůrci také často přistoupí ke slevě a v současné době tak můžete BatteryBar koupit za 4 dolary.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,