3DMark Vantage: První oficiální informace a obrázky

Snad nejznámějším testem výkonu počítačů ve hrách je 3DMark, který tento rok vyjde již ve své desáté verzi (při započtení všech verzí včetně 99 MAX a 2001 SE). Původně se samozřejmě počítalo s označením 2008, tuto teorii však dosti nahlodalo uvedení PCMarku s přívlastkem Vantage. Nový 3DMark bude tedy nakonec také Vantage a i když ještě není ohlášeno datum oficiálního uvedení, máme pro vás první potvrzené informace.

Po internetu kolovaly různorodé obrázky z nových testů, které se chvástaly různou mírou věrohodnosti. První oficiální záběr z testů najdete v této zprávě, další dva by měly být dostupné na předělaném webu www.3dmark.com (nová verze by měla být dostupná od 6:00 pacifického času tj. 15:00 středoevropského). Na nové verzi webu 3DMarku najdete mimo jiné i online nástroj, který umožní ověřit, zda bude na vaší konfiguraci možné spustit 3DMark Vantage. Zanícenější uživatele by pak mohly zajímat i zápisky vývojářů.

 3DMV screen nda press.jpg 3DMV2_1440_big.jpg

Oficiálně zatím nejsou uvedeny žádné požadavky na systém, očekáváme však vyžadování podpory DirectX 10 na grafické kartě. Ostatní požadavky většinou nebyly explicitně ověřovány ani v minulých verzích, pouze u procesoru budete potřebovat podporu instrukční sady SSE2.

3DMV3_1440_big.jpg

Výsledek testu našeho pokusu s online ověřením sestavy si můžete prohlédnout zde. Testovaný notebook zřejmě nespustí všechny testy kvůli požadavku na podporu DirectX 10, Shader Model 4.0 a 256 MB vlastní paměti.

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze (13) Další článek: Češi se cítí být počítačově gramotní

Témata článku: , , , , , ,