Hardware | AMD | Procesory | Threadripper

32jádrový procesor Threadripper 2990WX se začal prodávat. Cena pod padesát, dodávky za týden

AMD zahájilo předprodej svého nového nejvýkonnějšího procesoru s 32 jádry Threadripper 2990WX. Přeobjednat ho lze ve vybraných obchodech po celém světě za cenu 1 799 dolarů. Do akce jsou zapojeny i české obchody CZC, Alza a Datacomp, cena je 47 990 Kč. Procesor bude dostupný od 13. srpna, tedy za týden. Další modely z celé produktové řady budou brzy následovat.

Bez názvu.png

AMD kompletně přepracovalo celé balení a vnitřní design. Krabice je nyní ještě o něco větší než minulý rok. Dobrou zprávou je, že procesory už kolují mezi redaktory většiny velkých redakcí po celém světě a budou mít dostatek času procesory pečlivě otestovat a vydat recenze v den zahájení prodejů.

V základním balení najdete kromě samotného procesoru šroubovák Torx, který je potřebný pro uchycení do samotného soketu na základní desce. Dále se zde nachází adaptér od společnosti Asetek pro upevnění vodního AiO chlazení, které z výroby nejsou s tímto soketem kompatibilní.

Co bude asi většinu potenciálních zájemců o tento procesor zajímat je určitě výkon. Recenze sice vyjdou až 13. srpna, ale již unikly první výsledky z programu Cinebench R15, který dokáže plně využít sílu všech 32jader na 100%.

Z výsledku vyplývá, že Threadripper 2990WX dosáhl na skóre 5 099 bodů. Pro srovnání nejvýkonnější současně prodávaný procesor od Intelu Core i9-7980XE dosáhne pouze na 3 320 bodů, protože má jen 18 jader. Jak na tom bude procesor z hlediska výkonu na jedno jádro, si budeme muset počkat na konec NDA, které padne v den vydání procesorů na trh.

Diskuze (12) Další článek: Facebook i Youtube následují Apple a odstraňují šiřitele konspiračních teorií z platformy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,