28 zákeřných detailů, které przní notebooky

Proč nám to jenom ti výrobci notebooků dělají. I když do stroje dají zajímavou výbavu, často se objeví detaily, které celý dojem zkazí. Na co si dát pozor?
Kapitoly článku

Displej: budete na něj koukat každý den

Pokud zvolíte notebook se špatným displejem, budete to mít před očima každý den. Lesklý displej nadělá u klasického notebooku víc škody než užitku a výrobci už od tohoto před pár lety módního řešení naštěstí docela ustupují. Výjimkou jsou dotykové displeje, které jsou vybavené krycím sklem. Tam to lze logicky tolerovat.

Pohromou je v každém případě mizerný panel. Pokud vám to rozpočet dovolí, volte vždy raději technologii IPS, která zaručí věrnější podání barev, díky „černější černé“ lepší zážitek z filmů a prakticky neomezené pozorovací úhly. Ale ani dobrý TN panel nemusí být úplný průšvih, u dražších herních notebooků jsou kvalitní TN panely s dobrými obrazovými vlastnostmi a kýženým rychlým překreslováním. V levnější sféře dobře koukejte a dejte na své oči.

obr - displeje/pozorovací úhly acer.jpgobr - displeje/Pozorovací úhly.jpg
Vlevo: TN panel se špatnými pozorovacími úhly (Acer Aspire E1). Vpravo: IPS panel nemá omezení při pohledu ze stran (MacBook Pro s Retinou)

Dlouhodobým nešvarem je nízké rozlišení. Nabízet 1366×768 bodů na 15,6palcovém panelu je už perverzní. Jednotlivé zobrazovací body jste schopni rozeznat okem a na plochu se vám toho moc nevejde. Na displej notebooků přitom koukáme z bližší vzdálenosti než na samostatný monitor odsazený v dostatečné vzdálenosti a pro 15,6 palců považujeme Full HD rozlišení jako současný standard nabízející dostatečnou velikost prvků při nastavení velikosti na 100 %.

U displeje může pěkně naštvat nízký rozsah nastavení jasu. A to v obou směrech. V noci se leckdy hodí jas natolik nízký, že ho mnohé notebooky nejsou schopny nabídnout a září příliš mnoho. To způsobuje rychlejší únavu očí. A samozřejmě je potřeba i naopak silného prosvícení, to když se s notebookem vydáte pracovat ven.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,