4K | Vesmír | NASA

26 nádherných vesmírných videí od NASA ve vysokém rozlišení 4K

  • Podívejte se na vesmírné záběry, fotografie i simulace přímo od NASA
  • Všechny videa jsou dostupné i ve vysokém rozlišení 4K
  • Vybrali jsme pro vás ty nejlepší kousky

Multimediální knihovny NASA skýtají hotové poklady, jejichž technická kvalita se rok od roku zvyšuje. Samozřejmostí se postupně stává i velmi vysoké rozlišení 4K. Vybrali jsme proto několik zajímavých scén pořízených především z mezinárodní vesmírné stanice ISS.

Kde vlastně najít unikátní obsah nejen z oběžné dráhy? NASA jakožto americká federální agentura publikuje většinu svých fotografických materiálů volně a můžete je téměř libovolně použít. V případě komerčního/reklamního využití je třeba přečíst několik podmínek.

Zajímavý obsah najdete především zde:

Živé Slunce

Slunce je coby jediná hvězda naší soustavy obřím termojaderným reaktorem, který generuje obrovské množství energie do všech směrů a ve všech různých spektrech elektromagnetického záření. I když to z dálky vypadá, že se nic neděje, v detailu můžeme vidět, jak na Slunci probíhají erupce, které dokáží vymrštit obrovské množství hmoty i energie (solární vítr).

Ty mohou být nebezpečné a reálně ovlivnit třeba i elektroniku na Zemi. Na reálných záběrech si můžete prohlédnout Slunce v rámci 10 různých vlnových délek, které zvýrazňují různé teplotní oblasti.

Diskuze (10) Další článek: Yahoo to s e-mailem nevzdává. Uvedlo novou mobilní verzi a aplikaci pro Android Go

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,