Software | Heslo

1Password se připravuje na bezheslovou budoucnost. Chystá podporu revolučních passkeys

Správce hesel 1Password oznámil, že si již brzy bude tykat i s passkeys. Pravděpodobně tak půjde o první software svého druhu, protože doposud se s adopcí této bezheslové technologie počítalo jen u strůjců hlavních platforem – Applu, Googlu a Microsoftu.

1Password nasadí passkeys nejprve do desktopových aplikací a prohlížečových rozšíření, pak i na mobily. Oproti řešením zmíněné trojice řeší hlavní bolístku, bude passkeys synchronizovat napříč platformami (včetně jinde opomíjeného Linuxu) a umožní passkeys také sdílet s dalšími uživateli, podobně jako to dnes funguje s hesly.

Multiplatformní podporu a možnost přenést passkeys jinam sice plánují i ostatní, ale zatím to tak nefunguje. Zatímco u správců hesel je relativně snadné začít používat jiné řešení (export a import funguje všude), autentizátory pro passkeys vám tu volnost momentálně nedají.

Passkeys jsou ale pořád čerstvou technologií podporovanou jen minimem služeb. 1Password už vede databázi míst, kde lze passkeys k registraci a přihlašování použít, a má tam jen 33 položek. Kromě Microsoft.com je můžete použít například na webu Nvidie, eBay, PayPalu nebo online kanceláře Zoho.com.

Sledujte Týden Živě o passkeys (téma začíná v 12:33)

Diskuze (9) Další článek: OnePlus se vrhá do klávesnic. Jeho první je bezdrátová, mechanická a má o kolečko navíc

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,