16+2 nejlepších rozšíření pro Google Chrome

Chcete Google Chrome pořádně „vytunit“? Poradíme vám, která rozšíření byste měli vyzkoušet. A pro fajnšmekry máme tip, jak na libovolných webech vyhledávat hlasem.
Kapitoly článku

10. Tab Menu: Hledání v otevřených panelech

Máte otevřeno více listů (webů) a ztrácíte se v nich? V tom případě by vás mohlo zajímat rozšíření Tab Menu, které na jedno kliknutí zobrazí seznam všech otevřených panelů pěkně pod sebou. Hlavní výhodou je ale pole s hledáním, kam zadáte název webu a rozšíření zobrazí požadované listy.

chrome/tabmenu.png
 Seznam otevřených panelů a hledání

11. Clickable Links: Funkční odkazy

Další rozšíření spadá mezi ty, které usnadňují práci. Většina odkazů na webu je klikatelná, stačí na ně najet myší a kliknout. Tu a tam se ale objeví odkazy, ať už klasické webové adresy či e-maily, které klikatelné nejsou. Asi proto, že webmasteři byli příliš líní, nebo jim to přišlo zbytečné.

Situaci zachraňuje rozšíření Clickable Links, které z neaktivních odkazů udělá běžné klikatelné odkazy.

12. YouTube Looper: Přehrávej se pořád dokola

Posloucháte rádi hudbu na YouTube? Oblíbeným rozšířením je YouTube Looper, které přidá pod každé YouTube video malé tlačítko. Klepnutím na něj zacyklíte přehrávání, takže přehrávání nikdy neskončí. Dobré v případech, kdy máte oblíbenou písničku a chcete ji slyšet vícekrát než jednou.

loop.png
 Tlačítkem Loop můžete zajistit nekonečné přehrávání oblíbené písničky

13. Voice Search: Nepište, mluvte!

S rozšířením Voice Search můžete vyhledávat na Googlu hlasem. Ve výchozím nastavení je připraven na Google, Google Obrázky, mapy a videa. Podporuje také YouTube, Bing a Yahoo. V nastavení si můžete přidat podporu pro další libovolné vyhledávače. Stačí zadat URL pro hledání.

chrome/hlas.png  mikrofon.png
 Hledání ve vybraných službách pomocí hlasu (vlevo) a tlačítko mikrofonu ve vyhledávacím poli

Navíc do všech textových polí (na všech webech) přidá obrázek mikrofonu. Stačí na něj kliknout a začít mluvit. Systém automaticky rozpozná, kdy domluvíte a převede váš hlas na text, který následně vyplní do textového pole.

14. Mail Checker Plus for Google Mail: Na Gmail s těžkým kalibrem

Máte schránku na Gmailu nebo pod vlastní doménou na Google Apps? Možná vám přijde vhod rozšíření, které dokáže s vaší schránkou pracovat. Rozšíření umí upozorňovat na nové e-maily, můžete provádět všechny základní akce, tj. mazání e-mailů, archivace, označení jako spam či hvězdičkou.

chrome/checker gmail plus 3.png chrome/checker gmail plus 4.png
 Výběr z dostupných ikon a počet nepřečtených zpráv

Přímo pomocí rozšíření si můžete zobrazit náhledy na e-maily a třeba hned odpovědět či napsat úplně nový e-mail. Máte více schránek? Nevadí, rozšíření se neomezuje pouze na jednu schránku.

chrome/checker gmail plus unnamed (1).png chrome/checker gmail plus unnamed (2).png
 Náhled na zprávy a upozornění na nové e-maily

A další tip: Pokud by vám stačilo něco jednoduššího, jen upozornění na počet nepřečtených e-mailů, určitě dobře poslouží rozšíření Google Mail Checker.

chrome/unnamed.png
 Pouhé upozornění na nepřečtené e-maily pomocí Google Mail Checker

15. goo.gl URL Shortener: Zkraťte si URL

A jestli používáte Twitter či jiné služby, kde můžete psát příspěvky jen s omezeným počtem znaků, bude se vám hodit nějaký zkracovač. Použít můžete třeba zkracovač goo.gl přímo od Googlu. Rozšíření využívá API rozraní, takže pokud se přihlásíte, můžete mít u svého účtu kompletní historii včetně statistiky kliknutí.

goo.png
 Zkrácení URL pomocí služby goo.gl

Pokud goo.gl nemáte rádi, tak na stránkách s rozšířeními naleznete další zkracovače.

16. Auto-Translate: Přeložte si slova a věty

Pomocí rozšíření Auto-Translate si můžete přeložit do češtiny věty a slova, kterým nerozumíte. Rozšíření lze nastavit tak, že se po označení textu myší zobrazí bublina s překladem. Standardně musíte podržet klávesu ctrl, lze to ale i bez ní. 

 preklad.png
Překlad slov a krátkých vět přímo z textu stránky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,