16 nejlepších rozšíření pro Operu 11

Opera aktuálně nabízí více než 260 rozšíření. Vybrali jsme 16 nejlepších, které zpříjemní a usnadní práci. Je libo Facebook, zkracovač adres nebo překladač?
Kapitoly článku

3. Image Preview Popup

Spousta webů zobrazuje malé náhledy na obrázky. Ať už Facebook, Flickr, Google Images či Deviantart. Když na malé náhledy klepnete myší, obyčejně se zobrazí velká podoba obrázku; ono to ale zdržuje. Image Preview Popup vám usnadní život, protože jakmile umístíte myš nad některý z těchto obrázků, zobrazí v bublině plný náhled.

opera/image view.png
Rozšíření Image Preview Popup

Ke stažení: addons.opera.com/addons/extensions/details/image-preview-popup/

4. GMail Checker

Pokud máte e-mailovou schránku na Gmailu, tak vám GMail Checker pohlídá nové e-maily. V pravidelných intervalech kontroluje nové e-maily a počet nepřečtených zobrazuje na tlačítku v horní liště. Po přijetí nové zprávy lze přehrát i zvukový signál. Výhodou je, že rozšíření nepožaduje heslo do e-mailu; pro připojení využívá AuthSub.

opera/gmail.png
Rozšíření GMail Checker

Ke stažení: addons.opera.com/addons/extensions/details/gmail-checker/

5. Google Reader Notifier

Stejně jako můžete být upozorněni na nové e-maily v Gmailu, možná chcete mít přehled i o nových článcích ve své RSS čtečce na Google Readeru. Přesně to dělá Google Reader Notifier.

Ke stažení: addons.opera.com/addons/extensions/details/google-reader-notifier/

6. Redirect to HTTPS

Do banky se snad bez zabezpečeného přenosu https ani nepřihlásíte. Ale jinak tomu je na Googlu či Facebooku; tam jde přes https málo kdo. Jestli nechcete, aby se vidělo, kde co posíláte a píšete, využijte rozšíření Redirect to HTTPS. U většiny známých služeb kontroluje přítomnost zabezpečeného přenosu, takže pokud zjistí, že přistupujete pouze přes http, automaticky vás přesměruje na zabezpečenou verzi protokolu.

Podporuje Dropbox, Evernote, Facebook, Gmail, Google, Hotmail, New York Times, The Pirate Bay, Twitter, Wikipedia, Youtube a další. Výhodou je možnost přidat další URL adresy, stačí si pohrát v nastavení s regulárními výrazy (které jsou pro mnohé programátory noční můrou).

opera/https.png
 Rozšíření Redirect to HTTPS

Ke stažení: addons.opera.com/addons/extensions/details/redirect-to-https/

7. LastPass

LastPass důvěrně znají uživatelé ostatních prohlížečů. Je to pokročilý správce hesel, takže si nebudete muset pamatovat desítky různých uživatelských jmen a hesel, kterými se dennodenně přihlašujete do různých služeb. Samozřejmě je jen pro ty, kterým nedostačuje původní správce hesel v Opeře.

Ke stažení: addons.opera.com/addons/extensions/details/lastpass/

8. FastestTube - YouTube Video Downloader

Líbí se vám nějaké video na YouTube? A líbí se vám až tak moc, že byste si ho chtěli stáhnout? FastestTube přidá pod YouTube video odkaz „Download“, pomocí kterého vám umožní video stáhnout do počítače. Video je možné stáhnout ve všech dostupných kvalitách, tedy i v 1080 px HD.

opera/fastesttube.small.png
 Rozšíření FastestTube - YouTube Video Downloader

Ke stažení: addons.opera.com/addons/extensions/details/fastesttube-youtube-video-downloader/

9. Translate

Znáte výsuvný panel v Google Chrome, který se automaticky zobrazí na cizojazyčných stránkách a nabídne vám překlad stránky do rodného jazyku? Některé možná otravuje, ale pro ostatní může být užitečný. Uživatelé Opery už nemusí závidět, rozšíření Translate umí to stejné.

Ke stažení: addons.opera.com/addons/extensions/details/translate/

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,