11 největších zlozvyků při práci s počítačem

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 178

Názory k článku

02. 01. 2015 15:48

Další hnusný zlozvyk je obnovovat roky staré články a nechávat v nich odkazy co už dávno nejdou načíst - viz Video: jak vyčistit klávesnici. Původní článek z roku 2008 se sice načte, ale video je už dávno v (_!_)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 01. 2015 10:52

Ako môžete doporučovať CCleaner a Fences?! Oh wait! Vy ste si ich nevyskúšali! Jediné čo urobí CCleaner vo svojom "upratovaní" je že vám zmaže ovládač (napr. od wi-fi modulu (v tom najlepšom prípade)). A Fences? Na to mám len jedno slovo: Panebože. Dá vám to síce ikony do skupiny ale ako bonus vám to rapidne spomalí PC! Mám to odskúšané na viacerých PC. A to bolo stiahnuté z vašej stránky kde to "chválite". Hra League of Legends - Pred nainštalovaním Fences - Grafika na MAX, 60 FPS. Po nainštalovaní - Grafika MIN, 30 FPS. Po odinštalovaní - Grafika na MAX, 60 FPS. Takže keď niečo odporúčate tak to aj otestujte

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 01. 2015 00:12

No přijde mi, že jsou mnohem větší zlozvyky než zaprasená plocha nebo bordel v klávesnici.
Když už jsme u té klávesnice, tak mě napadá naprosté podceňování periferií k PC - spousta lidí má nějakou myš za 150kč kterou si ničí ruku a pracuje se jim mnohem hůř než kdyby měli něco kvalitního. Dále třeba kolečko se setrvačníkem (Logitech) je pro mě už naprosto nepostradatelná funkce a aspoň tři tlačítka na kopírovat/vložit a zavřít jsou taky naprosto super.Jak si na to jednou zvyknete...Dál mě napadá, že všichni by nejraději všechno nejlevnější nebo snad i zadarmo. Jako pak se ale nejde divit, že když si někdo koupí notebook za 8000kč, tak je to prostě šmejd a nic moc nevydrží. "Ale byl levnej."

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
01. 01. 2015 22:20

K tomu zamykání počítače: Win-L je rychlé, ale psát pokaždé heslo je pruda. Naštěstí se dá koupit čtečka otisků prstů do USB, pozor jen na kvalitu, jedna co jsem koupil, skoro nefunguje a čtečka přímo od Microsoftu bohužel podporuje nejnovější Windows XP, pak už ne (neofiko to ale jde rozchodit).
Je to hrozně návykové, heslo jsem nepsal už ani nepamatuju (sranda bude, až ho budu potřebovat, jestli si vzpomenu ;) )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
01. 01. 2015 18:28

Taky jsem se s tím rokem napálil, ale alespoň je článek na jedné stránce. Dneska by byl na 11.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 01. 2015 18:15

Wow !! Pan Nygrýn se vrátil do živě.cz (viz. reakce na 2. příspěvek), potom nasadím brýle a koukám, že diskusní příspěvky k novoročnímu článku 2015 jsou z r. 2011 ! Takže, že by to byl článek pro pamětníky z bohatého archívu živě.cz ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
01. 01. 2015 17:57

Ku koncu roka sa roztrhol mech (pytel) s kamarátmi, čo im odišli disky Hitachi a Toshiba na ich notebook-och. Asi nejaké škvrny na slnku. Otázka "Máš to odzálohované?" bola vždy zodpovedaná väčšinou zväčšenými zorničkami a opatrným krútením hlavy, kombinovaným s kúsaním si spodnej pery (rtu). Takže znovu a znovu snaha o záchranu dát a inštalácia nového disku. Takže ano, zálohujte. Akurát je problém, keď niekto zálohuje tak, že si zakaždým vytvorí zložku niekde inde a potom v pripade potreby alebo náhodného záchvatu túžby upratať si disky, nevie, ktorá záloha je tá pravá. Jednoduche pravidlo. Odzálohujte to čo máte aktuálne a potom mažte všetky ostatné zálohy. Že tam máte určite niečo čo "asi" budete potrebovať? Nepotreboval som to rok, tak to nepotrebujem. Čo sa týka klávesových skratiek. Niesom ani MS-kár, ani Linux-ák. Som proste užívateľ oboch. Nesúhlasím s tvrdením, že to robí každý inak. Napr. CTRL+ S nepoužívajú len "tvrďáci", čo si robia programy pre seba a potom tvrdia ako je MS na naprd, lebo sa ihneď neprispôsobil ich "rozhodne lepšiemu riešeniu" ALT + S. A príde mi už taktiež za zenitom tvrdenie, že systém má užívateľa vychovávať. To je akoby som si nechal kecať do toho, ktorou rukou si vytierať zadok. Keď BFU nieje schopný si ani "zaviazať šnúrky", alias nastaviť si emaily, tak mu je zbytočné akékoľvek vysvetľovanie o správnom zorganizovaní si počítača. To nemá zmysel ani riešiť, ani sa nad tým dohadovať. Buďme za nich radi. Aspoň niektorí z Vás máte prácu. :DČo sa týka zamykania klávesnice, je to o zvyku Stačí klávesa WIN + L. Jedlo pri počítači je jeden z mála zlozvykov, ktorým občas trpím aj ja. Takže raz mesačne vysávanie klávesnice sprevádzané ťukaním o steny trubice a detské vlhčené antibakteriálne obrúsky, ktorými je dobre raz za čas klávesnicu utrieť (pri vypnutom kompe, aby ste si nejakou skratkou nezmazali čo nemáte) :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 01. 2015 15:49

co robi nygryn teraz?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 01. 2015 14:59

1. Na hesla používám software. Šestnáctimístná délka a speciální znaky jsou standardem. Každá služba má vlastní heslo. Je jich celkem asi 300.
2. Na ploše (desktop i Metro) nemám jedinou ikonu. Všechno je ve složkách.
3. Důležité soubory zálohuji na Dropbox. Fotky a videa na Dropbox, Google Drive, OneDrive a iCloud zároveň. Jinak systémové soubory nezálohuju vůbec. Nikdy jsem to vlastně nedělal. Všechno ostatní se dá znovu stáhnout z netu. Ale je pravda, že mám asi 200 GB starých fotek na externím disku. Další disk se mi kupovat nechce. Když už tak bych to chtěl mít online. Ale až teď má cloud trochu rozumnější ceny, za tolik dat. Přemýšlím o OneDrive.
4. Aktualizace se instalují automaticky. Ale do teď jsem to dělal pravidelně ručně. Chtěl jsem mít přehled co se instaluje. Teď to dělám pravidelně jen u doporučených.
5. Dávám možnost Rozšířená instalace. Už jen proto, aby se také nenainstalovala nějaká lišta, další program a podobně. Věčně řeším problém u kamarádů, kteří si jen tímto prakticky odstaví PC z provozu.
6. Výpis klávesových zkratek jsem měl jako tapetu na ploše.
7. Win+L je můj nejlepší kamarád. V práci i když jdu ke druhému stolu, doma vůbec. Nikdo jiný moje PC nepoužívá.
8. WPA2, heslo min. 16 míst, speciální znaky. Webové rozhraní routeru HTTPS, user name a heslo náhodně generované min. 16 míst, speciální znaky.
9. CCleaner občas použiju. Ale spíš jednou za půl roku, rok přeinstaluju celý systém.
10. Doma jím prakticky zásadně u PC. (Jaká ostuda ) Jídelnu se stolem jen pro jídlo neuznávám. Resp. neuznávám domácnost, kde nemá každý svůj pracovní kout. (Svůj velký pracovní stůl, velký monitor, samostatnou klávesnici a myš, sdílenou tiskárnu...) To raději budu do smrti jíst u PC, než se smířit s NTB někde v kuchyni. Bleee. Ale nad klávesnicí nejím. Od toho jsou talíře.
11. A sakra! Prokrastinace! A to jsem si vedl celou dobu tak dobře. BTW: Je opravdu vidět, že je článek hodně vousatý. To video jak uklidit klávesnici je 1. ve sto let starém přehrávači a ještě ve Flashi a 2. zjevně jste ho už smazali, protože nejde přehrát.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
01. 01. 2015 14:36

Když hraji World of tanks a chce se mi s...t, tak co nejrychleji položím kablík. A letím zpět do bitvy, abych nedostal penalizaci za neaktivitu. Samozřejmě si zapomenu umýt ruce

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
01. 01. 2015 12:36

Zas ty nešťastné klávesové zkratky, u některých lidí to snad nahrazuje nějaký symbol statusu nebo co, jako třeba drahé hodinky.
Nejvíc nešvarů do windows proniklo z hostilního prostředí Linuxu:
klávesové zkratky,
důležité adresáře pohřbené pět až deset úrovní pod hlavním adresářem,
nepřetržité aktualizování, které se chová jako hlavní smysl existence počítače, ačkoliv je to často jen řešení chyb a nedostatků něčí práce,
obtěžování uživatle neustálými dialogy a hláškami,
rozdělení práv, účtů a vlastníků tak, aby to prudilo každého kdo s tím musí pracovat, kromě lidí, kteří si z neprůstřelnosti udělali hlavní konkurenční výhodu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět

Tou udrzbou autor zatal do ziveho. Spusta lidi si mysli, ze cistice cisti Windows po svem, oni si neuvedomuji, ze delaji presne to, co Windows, jen misto 100 ruznych utilit, je vsechno v jedne, at uz jde o cisteni Windows Update slozky, cache prohlizece, DNS a metra aplikaci, nebo MUI zaznamu a pod.1. Ja pouzivam stejne heslo asi na 99% webu, pokud nekdo ukrade ucet, tak si proste zalozim jiny.
2. Pracovna plocha je urcena na praci, ja tam stahuji, rozbaluji a pod, proc otevirat dalsi slozku?
3. Zalohuji min 3x a vic, s tym se da jen souhlasit.
4. Windows to dela automaticky, tam neni co resit a na software mam KCSumo.
5. U dobrych aplikaci jsou jen otravne addony, ale bez malware, pro overeni je dobra Softpedia.
6. Klavesnici pouzivam jen pro psani, 99% veci delam mysi, je to pohodlnejsi nez dvihat levou ruku.
7. To opravdu zavisi od domacnosti, ale kdo chce, pouzije linux na USB a muze delat co chce.
8. Je smutne, ze lide na to zapominaji, staci nastavit 63 znakove heslo jednou a je to.
9. Udrzba zajisti, ze je system bez problemu, ktere otravuji vetsinu lidi, ale nevi co s nimi, vetsinou jde o drobnosti, ale vadi, jako mizeni ikon, problikovani, zasekavani az po vaznejsi jako BSOD.
10. Ja pouzivam noviny, kazdy den je plna schranka reklam, takze zdroju je dostatek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
01. 01. 2015 09:54

Zálohování je primitivní záležitost, stačí další hadr jako zrcadlo a nemusím se o nic starat. Nové widle mají perfektní možnosti zálohování ať fyzicky či v cloudu a nejsou k tomu potřeba žádné dodatečné programy které se z železnou pravidelností objevují na netu (Že by prachy z reklamy?).U lidí s novými widlemi zásadně neinstaluji CCleaner, je to naprosto zbytečné! Stačí čistění disku které mají widle v sobě. Umí odstřelit i staré aktualizace a neaktuální body obnovy. S drobnými breberkami si celkem dobře poradí Spyboot.Bezkonkurenčně největší zlo pro nezkušené uživatele Windows jsou tehdenční články na jejichž základě lidi instalují naprosto zbytečné programy které pouze dublují funkce které mají widle již v sobě. Stačila by pouze osvěta aby i průměrný uživatel věděl kde je najít a jak je používat.Pravidelná aktualizace celého systému je naprostý základ bez kterého by měl být přístup na web trestný!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
01. 01. 2015 09:49

Rady pana rozumbrady

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
01. 01. 2015 09:19

Ten úplně nejhorší zlozvyk jste vynechali: Dávat počítači (tabletu, smartfounu) a virtuálnímu světu přednost před rodinou a fyzickými přáteli.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 01. 2011 10:29

Prima. Nedodržuju jen 3 z 10.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 01. 2011 22:33

jeden z největších zlozvyků: neustálé vylepšování platformy P4 anebo to že počítač by měl stát maximálně 5 tisíc
(jeden můj známý co kupuje starý použitý šrot, nechtěl si ode mě koupit 4 jadrový pc za 10 tak si koupil
nějákou vykopávku s Win 2000 a P3 !)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 01. 2011 16:05

7. Nezamykání počítačeTak u nás v práci, kdo si nezamkne počítač může počítat s tím, že mu kolegové vždy provedou nějaký ten vtípek. Oblíbené je otočení plochy o 180° , ale třeba i script, který zobrazuje nějakou rádoby vtipný dotaz typu "Chcete vypnout (zformátovat, odinstalovat,...) Windows?" s možnostmi "ANO" a "ANO"...To velmi rychle naučí člověka zamykat systém (u kolegy to trvalo opravdu jen pár dní)...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 01. 2011 22:56

Tak jsem pročítal pů hodky diskuzi a řříkám si zlatej Timemachine(SW).. luxus..
A ccleaner by měl dostat nějaké ocenění zbavil mě stáleho otravování od BFU..
(Ccleaner-jeden majitel dos účetního programu mě za radu dodnes nenávidí :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 01. 2011 20:47

Co se týká hesel, myslíte, že mít všechna hesla v zazipovaném archivu s heslem (heslo cca 10 znaků) je srovnatelně bezpečné s různým SW pro zálohu a ochranu hesel?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 01. 2011 15:47

zlozvyk č.11 - čtení živě
zlozvyk č.12 - koupě apple výrobku a následný těžký návyk končící změknutím mozku a fanatickým obhajováním applu (takže tento se vyvíjí až po prvním jednorázovém hloupém činu)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 01. 2011 15:40

Tak par postrehu k tomu nesmyslnemu clanku:
ad 2: plocha je proste adresar, a vetsina dnesnich uzivatelu si vse proste uklada na plochu, proti tomu nevim co kdo mate, kdyz jim nastavite symlinky na jiny adresare, budou mit bordel v jinych adresarich, takhle je aspon jistota, kde ten uzivatel data ma ...
ad 3: vetsina uzivatelu ani zalohovat nepotrebuje, protoze nema co. A kdyz uz chcete zalohovat, na co by bezny uzivatel zalohoval? DVD nejsou moc stabilni zaloha, Fleska taky ne, a externi disk, no to pak muzete zalohovat i tuto zalohu, ja mam na zalohy 2 5400rpm disky, ale jak je tato zaloha stabilni, tezko rict
ad 4: odkladani aktualizaci - v extremnich pripadech temer nutne, napriklad aktualizace realtek sitovky ve win7 znefukncni sitovou kartu , a je po internetu
ad 9: nevim co autor ccleanerem myslel, ale ccleaner je cesta k nefunkcnim windows. Vase navody na ccleaner je tak akorat cesta na smrt systemu. Pokud ma registr 50 mega, tak smazanim 10 zaznamu system nezrychlite, to je spise mnohem lepsi metoda msconfigem povypinat zbytecne programy po startu, nebo zvysit mnozstvi fyzicke pameti, pripadne vymenit disk za ssd.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 01. 2011 13:20

Windows 7 a úplně jsem skryl ikony na ploše a pohoda Stačí nabídka Start a napsat, co chci. Jinak mám dvouřádkovou lištu a na ní uměle vytvořený panel "Rychlé spuštění" a v něm asi dvacítku používaných ikon. Plocha je zbytečnost, stejně je věčně pod aplikacemi.
Co se jídla v klávesnici týče, tak mi stejně klávesnice vydrží vždycky tak půl roku, než se "rozbije" :P Chudák občas slouží jako antistresová podložka na bouchnutí I když ty gelové předložky jsou lepší - nebolí z toho ruka Navíc do Slim klávesnice toho jídla ani prachu tolik nepropadne, jako do normální.
Password Safe používám už asi pět let k naprosté spokojenosti při používání vygenerovaných hesel.
Za mě největším zlozvykem při používání počítače je dělání si antistresových pomůcek z periferií. A pak taky, že občas jednoduše usnu v křesle u počítače, což zrovna neprospívá zádům.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 01. 2011 10:23

ROFL:" Zpravidla stačí potvrdit a samotný proces aktualizace proběhne na pozadí."Aktualizace se odkladaji HLAVNE KVULI TOMU, ze VYZADUJI RESTART, kdy pak kazdych 10 minut az 4 hodiny vyskakuje otravne okenko!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 01. 2011 09:45

ono je otazka ako je to myslene >3. Žádné, nebo slabé zálohováníJa mam dokumenty nieklokych typov1. strategic/critical - sem patria dokumenty, kde strata kazdeho z nich mi sposobi infarkt alebo stratu od 1000 Eur vyssie
2. very important - ktorych strata sposbi nervy mne, alebo inemu cloveku a stratu od 500 do 1000 Eur
3. important - ktorych starta sposobi nejaku malu stratu
4. normal- bezne dokumenty Po kazdej zmene zalohujem len kategoriu 1 a to v najmenej troch roznych datacemtrach a na dvoch az troch svojich kompoch a dalsich dvaoch servroch v jednej budovekategoriu 2. zalophujem po chacke pointe na torch PC a dvoch serboch. Paradoxne sa take dokumenty nicia testne prec checkopointamiInak nezalohujem, Je to slabe zalohovanie?
>6. Zapomínáme na klávesové zkratkyv shelii a ncurses SW ich viem. v GUI je to tazsie, tamn viem tie, co pouzivam 12x denne.
>10. Klávesnice místo talířeAk na leicenie nervov pozuivate cokoladu a curkiky (cesky bombony) tak sa to prejavi, ale dari sa mi to obmedzovat napr. na notebooku je to OK. Desktop tam je to horsie

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 01. 2011 08:50

Asi si párkrát rýpnu1)přestaňte lidi strašit s tím zálohováním,nikdy za 20 let co mám počítače standardu IBM PC mi disk neodešel ze dne na den (je taky fakt,že třeba notebooky jsem nikdy nepoužíval levné šroty za 10 000,- kde se disk odporoučí po prvním zatřesení),ale vždy tomu něco předcházelo (vadné sektory podivné chování),tak byl vždy čas koupit jiný disk a vše přetáhnout.Ovšem bůh,žehnej MS (a kopej Gatese a Ballmera do konce jejich života do zadku),že odstranil z Windows scandisk2)Hesla,je sice hezké používat program na ukládání hesel a pamatovat si jen jedno,ale upřímně lituji toho chudáka co dá na vaši pitomou radu (s tím programem) a potom mu lehne systém3)Klávesové zkratky,ony se klávesové zkratky ve Windows dost blbě učí,když si je každý program dělá po svém.Toho,že by byl nějaký jednotný standard jako v Linuxu se asi nedožijem4)Zbytek věcí (snad kromě toho obědvání na klávesnici) padá na hlavu MS a jejich stupidního zastaralého systému,který se nepokouší uživatele vzdělat,ale spíš dát každému druhému k........ pocit,že je počítačový expert

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (22)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 01. 2011 08:32

" Pak už si stačí pamatovat heslo jediné, které vám otevře cestu k heslům ostatním."Tak tohle mě fakt rozesmálo. Jako základ hesla do různých loginů používám pořád to samé. Samo o sobě je to docela silné heslo. Ale každý systém, do kterého se loguju vyžaduje obměny hesla, takže momentálně mám cca deset různých hesel. A teď mi řekněte. Je lepší mít deset obdobných hesel a nebo jenom jedno, pod kterým je uloženo všechno? Když už si musím pořizovat aplikaci pro správu hesel, tak pochybuji, že moje hlavní heslo pro přístup do téhle aplikace bude nějaký silák, protože bych si ho asi nezapamatoval. Stejně skončí někde v na stole nebo v peněžence na papírku....Co se týče zálohování, tak to je taky docela zábavné téma. DVD mají životnost mýdlové rybičky uprostřed hurikánu. Kdo si odprásknul flešku nebo externí HDD při připojování do USB portu ví, že životnost tohohle přenosného zařízení je taky docela sporadická. To už nepočítám to, že přenosné zařízení může při přenosu spadnout. Ještě trochu dobře vychází trvale běžící síťový disk zahrabaný někde v knihovně, o kterém neví ani majitel. Ten má docela slušnou šanci na život.
A pásky jsou drahý....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (12)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 01. 2011 07:57

když už radíte, tak dobře, rada: namísto velkého bordelu na ploše, tam udělejte malý je blbost, plocha má být čistá, programy patří do lišty rychlého spuštění a dokumenty je také lepší vytvářet hned tam kam patří a ne je přesunovat sem tamje zajímavé, že většinu zlozvyků zde zmiňovaných naučili uživatele soudruzi z Redmondu, snad jen to svačení u počítače nemůžeme svádět na Waffen MS .)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (12)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 01. 2011 06:59

taky tam pridejte nasledujici zlozvyky:
vytopeny komunikator, ipad, netbook atd na zachode . .
to same a upatlane od cokoladydalsi zlozvyk: ntb (hlavne levne sunty od aceru) potebuji chladit ! vetsina lidi je ma jen tak hozeny na stole (v lepsim pripade), na perine, bez vzduchove mezery (aspon) natoz na stojanku ci na chladici podlozce !dalsi zlozvyk: znamej nekde neco rikal - tak to proste zformatujem a ono se to nejak spravi samo (ci podobne veci, kde prislusna tragedie zacne tak, ze nekdo neco rekne a . . . )dalsi - predevsim na uradech kde se to hemzi putkami (kancelarskymi): nastaveno nenativni rozliseni LCD panelu (ze ktereho boli oci) + neustale hrani MINY (a jeste je obtezujete kdyz jim to reknete) + neminimalizovany
IE 6 kde dotycna kra*a cumi na www,Seznam.cz cely den
< rovnez rozsireno u policie CR (v lepsi pripade)dalsi zlovyk: a ono to podsviceni LCD jde nejak jako regulovat ? neni nic mimoradneho narazit na lamu, kteremu to treba vyslovene muselo vypalovat po nocich oci . . ( a jeste se divi ze ten displej na tom ntb od aceru podle vas funguje nejak mdle na filmy = bodejt by ne kdyz tam ma cely na 100% jas !)dasli: vybirame ntb tak at tam je hlavne grafika s 512 MB at si na tom zahrajeme a at to stoji presne 15 tisic
a vyzdyt ten vyrobce rika ze to vydrzi 8 hodin ! + do ceny ntb jaksi nezapocitava prislusny clovek cenu za externi mnt ktyry si kazdy clovek (pokud neni vul) logicky ma okamzite na doma zakoupit

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (20)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 01. 2011 02:51

prekvapive se me dari vetsine zlozvyku vyvarovat. jedina vec, kterou musim jeste udelat, je zaloha. Jak nejlepe zalohovat, kdyz si chci data pojistit proti nahlemu odchodu disku. Byly by to hlavne fotky, pak ale taky hudba a naky ostatni veci.??

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (12)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 01. 2011 02:34

A já myslel že takovej bordel na ploše mam jen já, vždycky ji čistím až když se mi tam nic dalšího nevejde. Ale ted uvažuju o druhým monitoru

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (26)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor