10 věcí, na které si musíte ve Windows 10 zvyknout

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 361

Názory k článku

08. 10. 2015 12:51

Naprosto zbytečný systém. Kdo vlastní WIN 7, tak ať v žádném případě nepřechází do WIN 10. Zkusil jsem WIN 10 čistou instalaci - vizualně to po instalaci vypadá jak WIN 95 a nelze to normálně upravit. Musel jem z nabídky Start odstranit dlaždice, stáhnout soft WIN 7 theme, doinstalovat Google Chrome a vlastní prohlížeč fotek (odinstalovat příšerné Edge) a vypnout desítky zbytečných funkcí. Po tomto zásahu to vypadalo a ovládalo se to podobně jako WIN 7.
Zmizelo mnoho nastavení funkcí, které nelze jednoduše změnit - jen přes registry, či soft třetí strany. Je to více blbuvzdorné, na druhou stranu pro trochu pokročilejší uživatele je to mnoho hodin nastavování a pátraní v diskuziích na netu zbytečně navíc.
Kdo nepotřebuje Cortanu, One Drive, či nevlastní vše se systémem WIN 10 (mobil, tablet, notebook a desktop PC) tak si v ničem jiném nepolepší. Prováděl jsem testy propustnosti pamětí a HDD, výkon je stejný s WIN 7.
Takže nechápu ten rozruch. Vracím se ze zálohy k WIN 7.
Dle předpovědí zde má být WIN 10 dalších 10 LET a má to být poslední desktop systém. No to tedy potěš Pán Bůh !!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
20. 08. 2015 10:26

Tak už ho mám...
Doma na NTB jsem měl Win 8.1 a v práci Win7. Prostředí včetně nastavení se mi oproti oběma dřívějším moc líbí. Jednoduchá menu vypadají skvěle. Co mě dost mile překvapilo je jejich Web Edge. Zatím sice bez doplňků, ale je mnohem svižnější než můj preferovaný Chrome. Super funkce je přidávání poznámek přímo do stránek (i možnost kreslení), ale přímo bombastická se mi jeví možnost pravoúhlým výběrem si jednoduše zkopírovat cokoli ve formě bitmapy (tuším jpg) a pak to jadnoduše vložit třeba do mailu nebo Wordu. Jednoduché a úžasně funkční.Samotný upgrade proběhl velmi jednoduše a o stažení jsem ani nevěděl. Upgrade (instalace) pak trvala něco kolem necelé hodiny. Bohužel na pracovním PC (win7) mi přestala fungovat zvuková karta přesto, že win10 hlásily vše v pořádku (na domácím NTB Win8.1 bylo vše OK). Pomohlo odinstalování ovladače a restart PC. S odinstalováním ovladače byl taky takový trošku divný problém... Ovladač jsem viděl, ale nebylo vysvícené tlačítko pro odinstalování, tak jsem zkoušel najet na ten ovladač několikrát, až se to záhadně chytlo a mohl jsem jej odinstalovat. Dialog k ovládači je stejný jako u Win 95, takže působí v novém prostředí jako retro nebo spíše kočkopes (jak je uvedeno v článku). Zatím jsem nenašel žádný jiný problém.Bing lze zcela a velmi jednoduše i v Edgi vyměnit za jakýkoli jiný vyhledávač. A protože používám Google Drive, zakázal jsem si One Drive (nutno zakázat i oznámení v nastavení-systém-oznámení).Tož uvidíme ještě časem co se z toho vyklube.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
18. 08. 2015 19:56

Bohužel mám řadu aplikací vyvinutých ještě pod MSDOSEM. Zajímalo by mně, zda existuje možnost vyhnout se používání DOSBOXu, který by sice měl emulovat MS- DOS, avšak v některých případech toto neplatí.
Např. u příkazu DIR /ON *.CAL>PROGRAMY.CL, který by dle mně známé verze DOSu měl vypsat seznam souborů typu CAL do souboru PROGRAMY.CL se objeví chybová hlášk Illegal switch ON. Moje aplikace kvůli tomuto chování emulátoru končí chybou. Předešlá verze Win8 se bez emulátoru obešla. Tento tzv. "emulátor" dále evidentně nerozumí tak běžnému příkazu, jako je HELP DIR. Uvítám radu, která by mně umožnila se jeho používání vyhnout

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 08. 2015 12:05

Také něco připojím:
Protože tento příspěvek píšu už po datumu oficiální distribuce upgradu Windows 10, tak budu psát o mých vlastních zkušenostech používání "desítek", nikoliv spekulace o tom, co budou umět a co ne. Samozřejmě, tyto "desítky" jsou de facto novým operačním systémem bez ohledu na to, jaké mají jádro, jaké mají GUI, apod. Jsem bývalý "ajťák", tak si myslím, že už dokážu rozeznat přínosy nebo ztráty uživatelského rozhraní nebo způsoby nastavení systému apod. Logické je i to, že uživatelé jsou rozděleni podle toho, jaký druh aplikací preferují, zdali jsou "pařani" na hry, zdali se spíš zabývají systémovými záležitostmi, zdali také programují vlastní aplikace atd., atd. V každém případě zde uvedu několik mých subjektivních postřehů o používání nového operačního systému za poslední dva týdny. Nebudu zde uvádět litanie o tom, co by měl Microsoft zlepšit, pouze uvedu moje zkušenosti. Ještě předtím uvedu, že jsem zastáncem pravidelních aktualizací systému a navazujících aplikací (vím, že spousta uživatelů s tím nesouhlasí), že používám běžný antivirový program, že jednou měsíčně "pročisťuji" systém a dělám si jeho zálohu - že prostě o systém pečuji. Nijak moc přehnaně, prostě jej udržuji v optimální formě.Tak tedy:
Mezi klady bych zařadil rapidní urychlení startu i ukončení systému. Protože jsem provedl upgrade z Windows 7, tak se mi všechny aplikace ponechaly, všechny startují ve stejném pořadí jako dřív a přesto došlo k urychlení startu. Byl jsem s tím skutečně překvapen. Po aktivaci příkazu na vypnutí systému mi notebook vypína do šesti sekund (skutečně).
Problém mám zatím s tím, že po startu se mi neaktivuje tlačítko NumLock, takže před vložením hesla jej musím fyzicky zapnout. Trik v nastavení registru, který jsem měl u Windows 7, mi nyní nefunguje. Časem ale na to určitě přijdu. Pomalu si zvykám i na rozdílné způsoby nastavení systému, kdy je třeba dojít k nastavení přes jinou cestu (jinou skupinu voleb), dále jsem např, nepřišel na to, jak zmenšit ikony na ploše (u notebooku u kamaráda). Protože používám úložište Dropbox, tak jsem chvilku zápasil s odstraněním nabídky používání úložiště OneDrive, ale i to se mi povedlo. Pomocí hledání na netu jsem vyřešil i problém zobrazení hodin a kalendáře na ploše formou gadgetu (miniaplikace), protože nové "desítky" defaultně nepovolují a ani nenabízí tyto miniaplikace. Všechny moje aplikace byly po upgradu systému plně funkční (včetně internetového připojení přes WiFinu) až na jeden program - WinZip. Ten jsem ale pouze přeinstaloval a pak začal fungovat tak jak předtím. Protože používám server Apache pro moje aplikace, tak jsem měl problém i s ním. Jednak s jeho spuštěním a také se spouštěním aplikací přes hypertextové odkazy. U nich jsem musel v odkazu změnit HTTP na HTTPS, ale dosud nevím, proč to tak je. Jináč jsem do této doby zatím nenašel důvod, abych se k původním "sedmičkám" musel vracet (v nabízeném termínu jednoho měsíce po upgradu). Časem možná přijdu na nějaké problémy, ale zatím jsem spokejený. Tak tedy toto byly moje zkušenosti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
08. 08. 2015 20:19

Pár komentářů k článku:2. Původní ovládací panely se vyvolají přes Spustit a napsáním příkazu Control. Takže uživatelé W7 si nemusí zvykat na nové ovládací panely4. Micorosoft ID pro přihlašování není povinné. Naopak jeho nepoužitím se vyhnete spoustě problémů. O přístup do store nepřijdete, tam se přes ID přihlásíte, ale nemusíte je spojovat s účtem ve Windows5. OneDrive - pokud nejste připojeni přes MS ID, nemusí váš ani ten OneDrive trápit6. Hledat informace na webu pomocí nabídky Start? Proč? Hledání v nabídce start slouží pro rychlé nalezení aplikací, nastavení apod. 9. Doporučuji přepnout výchozí prohlížeč z Edge na IE11 - nastavení výchozích programů. IE11 na Win10 startuje stejně rychle jako Edge a je funkční. Pokud chcete odlehčený prohlížeč, pak se podívejte např, na prohlížeč MXNitro

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 07. 2015 21:52

Windows 10 je jako mladá žena, pořád se před zrcadlem upravuje, a zapomíná uvařit jídlo pro muže, co sedí u Apple počítače a programuje, je na každém aby se rozhodnul jestli si pořídí mladou ženu co bude sedět ráda před zrcadem nebo jestli si pořídí profesionální počítač od Apple? Rád fotografuji a filmuji a počítač od Apple je pro moji práci ideální, pokud bych měl brát počítače s Windows a počíatče od Apple je to jako bych srovával levný fotoaprát Sony CyberShot DSC-HX90V GPS černý s profesionálním fotoaparátem Sony Alpha 7II + objektiv 24-240mm.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 06. 2015 20:48

dejte si do vyhledávače Microsoft_Press_eBook_Introducing_Windows_10_Preview_PDF a přečtěte si ti to, zkuste si win 10. jiné gui je podstatná viditelná změna, na kterou si zvyknete za 14 dnů používání, představuje ale tak 20% skutečných změn. další podstatné změny jsou pod kapotou, a pokud je chcete využít, tak potřebujte novější stroj, ne starší než 3-4 roky. mnohé nepotěší, že win 10 má v sobě zabudovaný mechanismus, který v budoucnu zabrání stahování nelegálního digitálního obsahu z internetu. celkově má vyšší úroveň bezpečnosti, v případě firem má mechanismus, který zabrání, aby zaměstnanec mohl zneužít firemní data ze svého počítače. onedrive pro sdílení dat v rámci ekosystému svých strojů je úplně v pohodě, chcete-li sdílet svá data, tak vůbec nemáte důvod ho vypínat. přihlašováním přes msid synchronizujete nastavení v rámci ekosystému svých strojů, nemáte důvod ho odmítnout. když nejste připojení k internetu, tak máte všechno k dispozici offline, když se připojíte k internetu, tak stav onedrive se zaktualizuje. chcete-li využívat i jiné úložiště, tak ho použijete. instalovat na pc můžete cokoliv, nemusí vás zajímat, co je ve win store. ms nabízí test před upgradem na win 10, zda všechny vaše aplikace jsou kompatibilní, pokud se budete chtít vrátit k původnímu OS, tak můžete, dokud neodstraníte po přechodu na win 10 složku Windows.old. ve zkušebních verzích se občas objeví kritická chyba souvisejí s programy v javě, a to i taková, že je to na přeinstalaci os. v případě používání programů od oracle jdeveloper, sqldeveloper apod.,obecně v javě, bych byl s přechodem opatrný, pokud jsou v mnohem lepším c#, tak je to pohoda.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 06. 2015 10:52

pekny clanek, ktery me jen utvrdil v tom ze Windows 7 je muj posledni system od Microsoftu a necham si ho ja i vetsina lidi ve firemni sfere, nejdele jak to jen bude mozne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 06. 2015 09:15

Poněvadž se už opravdu poohlížím po 3TB disku, zdá se, že už doopravdy budu mít pádný důvod k tomu opustit XP. Ještěže, když vyšly osmičky, tak jsem se tak naježil, že jsem si do šuplíku koupil přenosnou licenci na sedmičky.
Běžný franta uživatel bude na webu, mailu a wordu dál pracovat jak má a pokud je rozhodnut nadávat, tyhle pseudočlánky názor nezmění, s problémy si už sedá ke klávesnici.
Windows 8.2 je prostě o tom, že mrkvosoft dal lidem to vykřičený tlačítko start, protože IE má špatnou pověst, tak celej projekt prohlížeče restartoval a ve firemním segmentu z toho budou všichni pěkně kyselý, ale odkážou lidi na zůstávající IE.
Jednoduché nastavování imponuje aplistům ale ty jsou v zájmu své víry svaté ochotní zkousnout cokoliv, třeba i třikrát deně padající mailový klient skvělého iOS.Takže.... stane se jen asi to, že Win X alias 8.2 budou o chlup lépe vnímané, než Visty, ale úspěchu sedmiček rozhodně nedosáhnou, mrkvosoft bude nadsazovat čísla (o počty downgrade licencí) a až se jiný notebooky, než s desítkama nekoupí, pak teprv dojde k nějakému masivnímu rozšíření. Je úplně jedno, jak moc se nám M$ bude snažit natlačit jejich onedrive či Bing, nakonec to bude levá a M$ bude muset připustit, že stále nové verze Win prodávat musí, aby měli prachy a tak za 2,3 roky v MS zas někdo určí jinej kurs.Opravdová killer fíčura totiž může přijít s IoT a tam si to luxusně vyzobne Apple/Android, protože ledničku nikdo nebude ovládat z PC, ale z mobilu či nanejvejš z tabletu.
A připomeňte mi, kolik je podíl MS v mobilech? 3%? 5%?P.S. Čížku, čížečku,... ptáčku maličký...... není ti hamba za takovýhle články? Tohle je opravdu jedno velký WTF

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 06. 2015 09:59

podle mě by tuhle věc měli přejmenovat, místo přeskočené devítky je ale podle mě Win 8.2 mnohem trefnější alternativa. Mírně vylepšenej paskvil, ale pořád stejnej paskvil jako byly osmy. Mně se na Mrkvošrotu nejmíň líbí to jak si zvykl uživatelům vnucovat změny v UI a v konceptu fungování, které si vycucal z kdovíjakých průzkumů, tedy aspoň to vždycky tvrdí, podle toho jak ale vždycky vypadá výsledek, si spíš myslím že je to jen výplod jakéhosi chorého mozku někde v Redmondu. Odmítám se po upgradu učit čtyři hodiny kde co najdu, navíc se u toho koukat na kresby šestiletého pacienta s downovým syndromem, jak bych nazval ikonky a položky v menu nastavení, proti vymazleným zaobleným tvarům W7 je to doslova k zblití. Pracuju v IT prostředí a už vidím ty chudáky kancelářské uživatele, dodneška neznám žádnou firmu co by zmigrovala na 8/8.1 svoje počítače, Vistu naprosto přeskočily všechny, a hodně dlouho váhaly i se sedmičkama. Docela chápu jejich přístup s upgradem zdarma, mně by se rozhodně těch sto dvacet dolarů platit nechtělo, a s tím jak to vypadá mi nestojí ani za cracked verzi.
Pro mě upgrade připadá (bohužel) v úvahu nejdřív v momentě kdy na sedmičkách už nespustím novější verze aplikací a her které mám, nebo které si v budoucnu ještě pořídím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 06. 2015 22:32

Windows 7 si nechám a na novém budu mít Windows 10. Vyřešeno.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
04. 06. 2015 06:56

MIcrosoft si myslí, že lidí si zvyknou i na šibenici. Normální uživatel si Windows 10 nenainstaluje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 06. 2015 10:37

Divim se, ze vam vubec tyhle W7/10 flamy stoji za cas. W7 maji slibenou podpodru do 2020 a vzhledem k masovemu nasazeni ve firmach je temer 100% jiste, ze ji nezkrati. Takze ja osobne jsem dalsich 5 let v klidu. A kdo vi, co bude za 5 let...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
03. 06. 2015 08:15

Cizí neštěstí vždycky potěší Nakonec na tom na Linuxu s přiblblými KDE4, Gnome nebo Unity nejsme až tak špatně, furt se dá přejít na něco normálního jako třeba Mate nebo dejme tomu i Xfce, už je to i celkem odladěné. Ale stejně nechápu, proč tvůrci GUI nepostupovali nějakou cestou mírné evoluce, vychytávání much a ladění chyb KDE3, Gnome2 a W95/W2k.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
03. 06. 2015 02:12

...asi jsem konzerva, ale Win7 je momentalne na vysluni podpory a odladenosti z pohledu vyrobcu sw tretich stran, tak proc si na komp tahat zase neco co si projde behem prvnich nekolika let vsemi "detskymi" nemoci? Trochu me jen mrzi ze s prichodem noveho OS Ms opet "nahodne" vypustil sva "kurvitka" a behem posledniho pulroku zacinam na ruznych Win7 pozorovat drasticke kratkodobe zvysovani vyuziti RAM, coz slabsi PC hure nesou...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
03. 06. 2015 00:46

Jestli tuhle diskuzi četl někdo z Microsoftu, tak si řiká, hmm tak z toho přechodu z Windows 7 (47% uživatelů) na Windows 10, vytřískáme, tak max. 20% Já do nich nejdu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 06. 2015 21:45

Jsem dostal po přečtení článku málem osypky... tak nic, snad za 3 roky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 06. 2015 20:43

1. Nabídku Start by měl řešit Classic Shell.
2. Překopané nastavení sice nemá žádný přínos a vypadá hnusně, ale bude-li fungovat dá se to překousnout.
3. Store mě nezajímá. Problém však může přijít v budoucnu, až se MS pokusí svázat s jeho DRM i desktopové aplikace. Vidina enormních zisků z monopolního obchodu, jaké má Apple, je příliš lákavá na to, aby to nezkusili.
4. Microsoft ID nechci. Ani mě nenapadne dávat jim jakékoli platné údaje.
5. OneDrive nepoužívám. Průzkumník také ne. Ani Ribbon "vylepšený" metroidním designem mně k tomu nepřesvědčí.
6. Špehounský našeptávač nechci ať už umí česky nebo ne. Nepůjde-li vypnout, tak je to dost zásadní vada.
7. Cortana by mohla být zajímavá, ale Windows se bez ní obejdou.
8. Placené služby MS by mi určitě nescházely.
9. Neměl by být problém nainstalovat jiný prohlížeč.
10.MS tlačí restriktivní ekosystém Metra jak jen to jde. Čím oddělenější desktop od Metra, tím víc by uživatelé Metro obcházeli. Proto to rozmělňování rozdílů. Nabádalo by k tomu i ponechání původního vzhledu desktopu z W7.MS jasně zneužívá monopol na Windows. Kdyby někdo nabízel např. modernizované XP 64bit s DX12 a rychlým startem, tak po W10 pes neštěkne. Zatím raději zůstanu u W7. Vyvaruji se případných problémů s ovladači nebo s příliš razantními změnami v dalších aktualizacích. Nikdo neví co ještě MS vymyslí. Navíc neoznámili co se po "upgradu" stane s původní licencí W7 OEM. Bylo by hodně špatné, kdyby tím zanikla a "změnila" se na W10 a původní W7 už nešly aktivovat. Vypadají jednoznačně lépe, nespadly mi snad nikdy a startují dostatečně rychle. Jediný přínos W10 tak vidím v DX12. To je málo. Než ho začne většina her vyžadovat ke spuštění, bude můj počítač stejně zastaralý a zralý na výměnu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 06. 2015 20:32

No je to take strasenie a tento clanok mi k tomu este pride aj zavadzajuci aspon v niektorych veciach kedze napriklad clasicky control panel je stale pritomny a vetsina nastaveni funguje tak ako v sedmickach . Za druhe strasenie EDGE mi pride dost slabe kto si nezvykne si moze zvolit predvoleny prehliadac akykolvek pokial viem vcetne Internet explorera . Disk drive sa da vypnut. Bing som si v 8 a 8.1 ani nevsimol a predpokladam ze si ho nevsimnem ani tu len pri prevom spusteni prehliadaca .Moderne Aplikacie :) komu sa nepacia a nevyuzije nebude ich pouzivat . Microsoft ID neviem ako to bude na 10 ale na 8 a 8.1 zbytocna vec pouzivam lokalne konto nezistil som ziadne obmedzenia ( to bude aj tym ze nepouzivam moderne aplikacie ) na druhu stranu v pripade potreby je problem zalozit si konto v microsofte? Vsak kde vsade mame konta . Cortana na tu som velmy zvedavy a verim ze casom pride aj CZ SK lokalizacia ( Inac WIN 10 podla vsetkeho budu prve ktore budu mat plnu lokalizaciu SK kdezto doteraz bol len LIP ) . Xbox music . zatial nie je u nas podporovana ale verim ze casom pride . kockopes ? no uvidime ako to bude v 10 ale verim ze to nebude az taka katastrofa ako sa nas tu snazia strasit . Na zaver dlho som sa branil pouzivaniu WIN 8 hlavne v praci kedze robim technika vo firme kde je niekolko vela lokalnych sieti so stanicami v roznych verziach od MS-DOS ( ano stale pouzivame MS-DOS) WIN 2000, XP, 7,8.1 a bola sranda zosietovat MS-DOS s kvazy serverom na WIN XP ( NetBeui protokol ) nasledne pri prechode na WIN 7 podpora IP na MS-DOS prinesla problemy so spravou pamete a pravdu povediac neviem si predstavit sietovat MS-DOS s WIN 8 alebo WIN 10. Takze chcem len povedat niesom zastanca bezhlavo sa vrhat do novych systemov ale netreba strasit ludi .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 19:19

Paradox, Sedmičky jsem koupil dost draho a nelituji. Osmičky a Desítky mně už několik let cpou zdarma, ale ani zdarma to nechci. Opravdu Kočkopes. Čekal jsem, že se poučí a Desítky budou nové Sedmičky. Ale pro mě jako lajka jsou to jen převlečené Osmičky. Snad to uživatelé nebudou chtít a Jedenáctky už budou starej dobrej desktop systém.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 18:07

A máme to tu zase. Hledání neexistujících problémů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 06. 2015 16:46

ad 2) Klasické nastavení ("desktopová verze" ovládacích panelů) ve Windows 10 samozřejmě zůstalo a od verze na sedmičkách jej téměř nerozeznáte. Předpokládám, že redakce to ví, takže nevím proč zde tento bod vůbec uvádí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  02. 06. 2015 16:43

ja nic nemusim.
jednak na NTB pouzivam linux, na macbooku OSX a na testovacom desktope W7, WXP.na 10 sa nestiham

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 06. 2015 15:51

No původně jsem chtěl přejít, ale čím dál víc jsem odrazován...1) Nepotřebuju store s nepoužitelnými a hnusnými aplikacemi2) Nepoužívám bing ani OneDrive - proč mi to je "nuceno" ? Připomíná politiku Androidu a Googlu, tady máš Google Mapy a Google Mail, nesmažeš to, použivej to !3) O Cortanu nestojím, byť anglicky umím.4) Xbox music a podobný bordel.... ne díky, nestojím o to.5) Nejednotnost designu se mi prostě a jednoduše nelíbí7) Nemám Windows mobilní telefonTakže za tímto vším je možná slušný OS, možná je tohle daň za to, že to bude zadarmo ( služby s placeným obsahem od MS napevno v PC). Zatím jsem víc přesvědčen, že zůstanu u Windows 7....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 15:38

Na co bych si opravdu rád zvykal by bylo totální překopání aktualizací. Aktuální aktualizační model je naprosto otřesný.Mám třeba z MS Office nainstalován jen Word, Excel a Powerpoint. Víc nejenže nepotřebuji, ale na tabletu se prostě ten ušetřený 1GB hodí. A přesto musím neustále aktualizovat i nenainstalované součásti a to v balíčcích o otřesných velikostech v desítkách MB. Třeba teď musím tahat 1 GB aktualizací k MS Office, i když po instalaci těch 3 součástí ani tolik nezabíral.A do očí bijící je třeba aktualizace pro Skype pro business, která má 228MB!!!! Jak proboha může mít aktualizace Skypu zhruba 5x více než celá aplikace, když ji instaluji samostatně???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 15:38

A XP jedou a jedou...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 14:57

Jo no, bod 10 mě taky dost štve. Zatímco u 8 byly obě rozhraní oddělené, v 10 se míchají a působí to jako pěst naoko. Osobně jsem doufal, že do RTM MS stihne pod Windows Apps API přepsat více částí systému, ale to asi nehrozí. Uvidíme. Edit: Podle tohoto článku http://www.theverge.com/2015/6/1/8696949/windows-... ... Windows 10 Home nebude obsahovat možnost změnit nastavení aktualizací.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 13:52

Nemusíme... My uživatelé jiných OS fakt nemusíme.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 13:33

Na mě je to pořád moc hranaté a ploché. Aero Glass v 7 se mi líbí víc než jakákoliv jiná Okna...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  02. 06. 2015 13:29

"Američan tedy vlastně za podobný peníz dostane operační systém vyšší kvality než Čech."
"Microsoft má ve zvyku používat převodní kurz dolaru a eura 1:1" (predchádz.článok)
- nedostane ho za podobný peníz, ale v podstate pravda...som rád že ste na toto upozornil p. Čížek

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 06. 2015 13:24

Nadšenej teda nejsem :( ale nejvíc mi vadí věci alá bod č. 4 - Microsoft ID - snad to bude fungovat bez toho a půjde ještě OS nainstalovat offline, ale když si představím jaký obstrukce dělají při instalaci MS Office 2013 tak se obávám nejhoršího. Škoda, že kdysi neprošlo rozdělení M$ - bylo by zapotřebí, aby byla větší konkurence a uživatelé měli větší možnost výběru. A nemluvte o Linuxu (a LO/OO), mám ho rád, mnohde ho využívám, ale na něco prostě nejde.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 13:11

Za sebe mohu říct, že na nové Windows přejdu co nejdříve na všech zařízeních, které máme doma. Osobně si myslím, že to Microsoft bere za správný konec, líbily se mi i osmičky a tohle je správná evoluce.
Nad čím se ale zamýšlím ale je fakt, kolik lidí není ochotno přizpůsobit návyky tak triviální věci, jako je nové prostředí jejich PC (pominu-li, že je k tomu nikdo vlastně ani nenutí). Ano stojí to trochu času, ale těžko můžete očekávat, že svět se během vašeho života nezmění, zvláště ten technologický.
Kdybych přišel do práce s tím, že ve škole jsme se učili programovat v Pascalu a zaměstnavatel po mě chce C# a já v tom pracovat nechci, protože objekty jsou zlo, tak jsem dneska v lepším případě o chlebu a vodě.
A osobně bych se asi zamyslel nad potenciálním zaměstnancem, kdyby mi u přijímacího rozhovoru řekl, že mu dělá problém přejít z Office 2003 na novější verzi s ribbonem - co bych od něj mohl očekávat? Jaký názor bych asi mohl mít na jeho flexibilitu a schopnost se učit?
Vede mě to ještě k zamyšlení, že možná proto je tolik nezaměstnaných mezi lidmi 45+, 20 let pracovali na jednom místě, což je sice šlechtí, ale pak nejsou nejen zvyklí na změny a neumí se s nimi poprat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 13:00

Když se nad tím zamyslím tak, když se prvně ukázali Windows 7 taky je nikdo nechtěl. Ale po těch letech se staly jedny s nejlepších Windows vůbec. Tak proč by se to nemohlo stát Windows 10?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 12:24

Nastavení máte zobrazený jen pro prostředí Metra, desktopu zůstává klasický dialogový stejně jako je tomu na Win 8.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 12:07

win 10 je zadarmo a ani zadarmo ho nechcu je to plne failu demence a debility tak domrseny OS jsem jeste nevidel totalne k hovnu nic natom poradne nechodi a to ani na poslednim buildu 10130 nemluve otom ze os se spousti 10minut pac na pozadi se spousti tisice hnojin windows 10 bude mit prej nekonecnou podporu no nedivim se vzdyt tenhle shit nikdy neopravej jen hlupaci nesouhlasi z mym nazorem hlupaci co maji v hlave odpad

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 11:21

No nevim no. Z těch testovacích verzí mam podobnej pocit jako to popisuje v tomhle článku. Prakticky jediný co ve Win 10 bude užitečný je DirectX 12, ale než pojedou hry v DX12 tak to ještě potrvá tak 2 roky. Takže tohle Microsoft trochu podělal když je nová verze DirectX to jediný co jeho systém přináší pro desktopovýho uživatele a hráče.
Místní účet se naštěstí vytvořit dá, ale ten cloud tam (jak už psal v článku) strašně otravuje a je těžký se ho zbavit (pokud to vubec uplně jde). Nabídka start je taky celkem děsná, i když lepší než nic, holt se zase naučim používat plochu. Snad už jde aspoň pořádně přizpůsobit (poslední build jsem ještě nezkoušel). Jinak by to bylo opravdu jenom mini metro což je k prdu.
Na nastavení celkem prdim, člověk si zvykne. Přechod z XP na Win 7 byl v tohle taky šok, co člo v XP udělat na 2 kliknutí, to ve Win 7 zabralo 7 kliknutí. Tak holt budu měnit rozlišení zase jinde no. Důležitý je aby to neznamenalo menší možnosti přizpůsobení.
A co mě osobně vytáčí je nemožnost změnit barvu textu v záhlaví okna, takže my co používáme černej vzhled máme smůlu, nepřečtem pak text. S timhle by měli něco udělat, protože lidí co maj Win 7 uplně na černo znam víc a nebudou mít radost že zas budou muset mít systém modrej.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 11:08

Díky, nechci. Win7 jsem ladil tak dlouho, že to nehodlám portovat. Možná za další dvě generace.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 11:07

1) Pokud nepujde Bing vypnout tak je to těžkej fail - zaprvý je není připraven na naši lokalizaci a za druhý má jedna část čechů oblíbený seznam, druhá google a třetí je ta alternativní část přece.
2) OneDrive sice používám a ani mi nevadí že je ve w10 přítomen, jen je škoda že microsoft neumožní ho vypnout nebo třeba přidat i jiný služby (používám i dropbox a drive a ty nemůžu mít tak pěkně integrovaný). A druhá věc co mě štve, že bych (teda na w8.1 ale předpokládám že stejnej problém bude i w10) měl rád v navigační liště průzkumníka Tento Počítač nahoře a ne až dole pod oblíbenýma, one drivem a síťovejma lokacema ... aspoň kdybych našel ten registr kterým se dá to pořadí upravit. ....
3) doufám že vzhled ještě stihnout dotáhnout - raději bych používal systém který vypadá všude stejně než kočkopes co má každý okno jiný.
4) Win Apps ... to je kapitola sama pro sebe, na služebním W8 telefonu je raději nepoužívám - google i apple je mají zpracovaný mnohem lépe, a co jsem zkusil ve win 8.1 tak jsem stejně dospěl k názoru, že je to značně nedotažený. Ono by stačilo kdyby metro verze aplikace byla přímo spojená s nemetro verzí aplikace - jenže z nějakýho důvodu jsou to spíš 2 různé aplikace. Takže nabídku Start v 8.1 používám spíš jako novou plochu a plochu používám jen jako zobrazovač wallpaperu a skládku aktuálně potřebných souborů

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 06. 2015 11:05

Windows 8 je výborný systém, jsem s ním velice spokojen. Nabídka start mi vůbec nechybí, nepotřebuji ji. Předpokládám, že desítky budou ještě lepší a těším se na ně. Šokem pro mě nebude nic z toho, o čem autor článku píše. Zřejmě to se systémem umím lépe než on.
Synchronizaci pomocí webového účtu považuji za výhodnou a nijak mi nevadí. One drive používám rád a je pro mě výhodou. Bing sice nepoužívám, pouze občas zkouším, ale používat ho přece vůbec nemusím, pokud nechci.
Cortana snad někdy česky bude také, ale považuji to jen za takovou hračku, která mi nechybí. Autor píše, že mu trvalo dlouho, než se vnitřně srovnal s Win 8. Mně to trvalo jen chvilku, naučil jsem se všechno velmi snadno.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 10:54

Pár věcí, na které si u Windows nezvyknete:
-5x/den BSOD
-3x za den nutnost resetovat kvůli updatům(Linux je o 100 let napřed)
-Když se na vás výrobce vykašle s driverama, jste v háji a nic si nezkompilujete.(Opět Linux -> Winner)
-Pomocí updatů Vám MS dozajista alespoň jednou za rok shodí celej systém
-Viry, antiviry, smetí, bordel...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (14)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 10:40

No já mám W8.1 jako druhý systém na mém PC. Nevíte někdo, jestli tam budou fungovat drivery pro scaner Canoscan 9950F, který vlastním? Canon udělal upgrade naposled na W7 a tyto drivery mi fungují i na W8.1 , ale zajímalo by mě, jestli mi to bude fungovati na W10, v opačném případě bych si na jednom disku nechal W8 kvůli scaneru. Pak mám na PC Lightroom5 . Ten by snad měl fungovat i na W10. Ano? Nic jiného mě nezajímá.
Jo a sestra si pořídila nový NTB a je z W8.1 jurodivá. Ale víceméně se jimi již trochu prokousala. Není žádný počítačový guru a ve svých 63 letech se nerada učí něco dalšího(je líná). Nicméně má problémy se SKYPEm. Ten poslední je příšerný a obtížně nastavitelný oproti starším verzím. Mám dotaz. Jde ten nový SKYPE odinstalovat, nebo nějak zakázat a nainstalovat nějaký starší, jaký se používal třeba na W7? Já jsem se na ten noový díval a nepochopil jsem, jak ho nastavit. Respektive něco jsem našel a ne tu bohatou nabídku z těch starších verzí. Nemám s tím zkušenosti, protože ty W8.1 používám prakticky jen na tu práci v Lightroomu a jinak jedu v Mintu17 a používám staré verze SKYPE a Opery.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 10:34

By mě zajímalo, odkud bere autor info o větší stabilitě Win10 oproti Win7. Jalikož testovací verze není venku dost dlouho a nelze o tom tvrdit vůbec nic... takže si to prostě vycucal z prstu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 10:33

Já jsem asi už fakt starej. Se slzou v oku vzpomínám na články z 80. a 90. let, které popisovaly nové programy a nový hardware. Redaktoři poctivě zkoušeli novinky, nadšeně popisovali nové možnosti, víceméně objektivně rozebírali změny a celkově panoval velký optimismus z nového vývoje.Teď jsem si přečetl jakýsi blábol člověka, který nejspíš viděl jen pár screenshotů, protože co bod to hromada nesmyslů a mnohdy i vyložených lží. Celkově z článku čiší vyložený odpor k novému systému. Tak herdek, proč tuhle práci, pane Čížku, děláte, když zcela evidentně nenávidíte nové věci? Nebylo by vám někde u regálu ve skladu nakonec líp?Určitě se nedá očekávat, že W10 budou dokonalé, žádný program není bez chyb a žádný nesedne každému, ale na druhé straně je opravdu nesmysl šířit fámy, jak je všechno jinak, jak si uživatelé nezvyknou apod. Kdyby k W10 sedli uživatelé bez toho, aby je předtím měsíce nějaký redaktor nenávidící svoji práci masíroval, jak je vše špatné, tak se přeučí za pár dní. Viděl jsem to na spoustě lidí kolem sebe, když přecházeli na W8 - uživatelé na různých úrovních znalostí a pokaždé bylo vidět, jestli mají názor vytvořený předem, nebo jestli přistupují k novince bez předsudků. Těm bez předsudků prostě stačilo ukázat, kde je desktop, kde jsou jejich pracovní programy a během pár dní pracovali stejně rychle jako dříve. Občas narazili na problém, ale brali to tak, že problémy se prostě objeví a někdo je vyřeší. Samotná práce v desktopových programech se pro ně neměnila a nezmění se ani s příchodem W10.Fakt mne tenhle typ článků v poslední době štve stále víc a víc. Vůbec se pak nedivím, že kdekdo pak na novinky nedává, aniž by si je sami zkusili. Příšerný přístup.Kde jsou články, které detailně rozeberou skutečné novinky a ne jen pár změn v ikonách? Kde jsou objektivní informace u lidí, kteří nová Windows opravdu zkusí a projdou do hloubky? To už takoví lidé vymřeli? Byli infikovaní jednobuněčnými tvory, kteří v současnoti píší články napříč naprostou většinou IT magazínů? Snažím se články o W10 celkem sledovat, ale informací jsem se dozvěděl zoufale málo. Jen tuny a tuny balastu a skuhrání.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 10:11

Chtěl bych ujistit konzervativní majitele desktopů s Windows 7, že mohou několik dalších let upgrade s klidem ignorovat. Pro jejich myš a klávesnici Windows 10 mnoho zásadního nepřinesou.Větší smysl dává upgrade na notebooku, kde uživatel získá rychlejší start, chod i větší výdrž baterie, pokud se naučí používat univerzální aplikace, ale bez Windows 10 se také obejde.Velký smysl má upgrade pro ty, co používají více Windows zařízení, protože verze 10 podstatně vylepšuje synchronizaci uživatelských dat a hlavně konzistenci v ovládání.A u konvertiblů a tabletů už nejspíš budou Windows 8, kde je upgrade jasná volba. Na tato zařízení Microsoft se svými aktivitami za poslední roky cílí nejvíce.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 09:37

To je zase výplod.. ach jo :(

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 06. 2015 09:31

Ty ovládací panely, to je ale hnus. Kde jsou moje barvičky Uvítal bych něco kontrastnějšího. Tohle je jak simulace šedého zákalu, nebo co...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 06. 2015 09:13

Pořád je to schyzofrení systém s naprosto neergonomickým ovládáním.Proč je Windows Update jen v ModernUI Settings a není v Ovládacích Panelech ? Jaký přesně to má význam ? získá tím uživatel primárně Desktopu nějaký benefit ? nope, jen nepodařený DMG control ze strany MS, ModernUI na desktopu je prostě nepoužitelné, ale to si přece MS přiznat nemůže, tak musí pořád nějak nutit uživatele si na to zvyknout Nevím jak ostatní ModernUI aplikace, ale po testech integrovaného Skypu šla ergonomie dopryč i pro ModernUI jako takové. Nebo jestli je ergonomické, že vás nastavení aplikace na jedné straně obrazovky odkáže na tlačítko ve Windows panelu na druhé straně, které vás pak přepne zpět do aplikace a když se náhodou netrefíte tak celý proces začne znova ?To není ergonomie to je bezdůvodná stupidita.Každopádně já jsem s novou nabídkou Start spokojen, dá se přizpůsobit (zvětšit, zmenšit, připlácnout ModernUI apps nebo ji nechat čistě desktopovou) a nebojím se říct, že je dokonce lepší než Win7 start.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 09:04

odstranění funkce pro přepínání oken win+tab je velikou chybou

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 08:59

"2. Nastavení" - jeden bod za všechny. Nechápu, proč Microsoft neustále těmito změnami komplikuje život administrátorům a lidem, kteří obyčejným uživatelům pomáhají řešit jejich problémy. Klasický neznalý uživatel totiž do nastavení vůbec nechodí, takže to za něj beztak řeší ti pokročilejší, kteří pak zbytečně tápou.Ono to má svůj smysl, proč je např. Total Commander "sto let" stále stejný, stejně se ovládá a pod.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 08:56

Našeptávač BING musí jít vypnout, jinak odradí firemní sféru. Málokterá firma by chtěla, aby hledané fráze (v interních dokumentech) chodily přes cizí servery. I kdyby MS neviděl obsah, dá se z názvu dokumentů snadno odvodit například v jakém jsi výběrovém řízení, pro které firmy děláš nabídky apod.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 08:47

Mě tedy připadá dost nekonzistentní i grafika těch moderních oken. MS neprve předefinoval ikonku jako flat tvar na křiklavě obarveném obdélníku a v moderní grafice komletně zákaz zaoblování hran. V dialogu Nastavení ale najednou používá velmi zaoblené bezbarvé ikony s transparentním pozadím. Stejně jako v jiných programech (např Visual Studio) jsou jednobarevné šedé ikony na trochu jinak šedém pozadí velmi neergonomické. Ikonu podle barvy naleznete bez přemýšlení mnohem rychleji než podle jejího tvaru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 06. 2015 08:35

Koukám Microsoft zůstal věren své politice že nastavení systému je třeba s každou verzí co nejvíc překopat ;)Akorát je mě záhadou proč to dělá. Asi aby mu chodili na školení i lidi co znají předchozí verzi systému.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 08:34

Zajímavé, že v těch bodech jsou více méně prkotiny a těch zásadních věcech se mlčí.
Kdy se někdo zmíní o tom, jak je windows 10 až po okraj nacpanej šmírovacími a fízlovacími nástroji?
A o každém pohybu myši a stisknutím klávesy je MS informován, pokud bude chtít?
Doporučuji si o tom něco přečíst.Windows 7 je posledním Windows, které lze použít. Upgrade je možný pouze na úplně jinou platformu....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (10)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 08:31

Nehodlám odsuzovat něco co jsem nezkusil.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 08:27

Jo, kdo má nelegální W7, nejspíš zůstane u nich, proč by za Windows chtěl platit. Já si koupil nový notebook se Windows 8 (8.1) a už bych Windows 7 nechtěl, měl jsem obdobný střeva a W7 je daleko pomalejší systém a náročnější na provoz a antiviry W7 dost zpomalují. Jsem rád za W8.1, zapnutí pc do 10 vteřin a ze spánkového režimu za 3 vteřiny. W8.1 jsou stabilnější a bezpečnější. Zůstávat u legálních Windows 7 je blbost. Vše co jde na nižších verzích by mělo jít spustit i na W10.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 08:02

kdyz kvuli nicemu, tak se stejne musi prejit kvuli budoucimu ukonceni podpory, takze uzivatele win 7 i 8 stejne nemaji na vyber

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 07:49

Ad 2. - klasické ovládací panely ve Windows 10 jsou. Stačí jen hledat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 07:46

Konzervativní uživatel si může dát Kubuntu nebo Lubuntu. Já tu 10ku zkusím, ale stejně jako druhý OS používám Linux.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 07:35

neviem sa zbaviť pocitu že v tom niečo je... ak niekto niečo ponúka "zadarmo" NIKDY to zadarmo nieje... ja si počkám až sa zistí "čo" v tom je... + už kvôli tomu OTRASNEMU dizajnu si radšej nechám Win7.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 07:32

NA NIC SI ZVYKAT NEBUDU!!! win 7 mi bude stačit ještě pár roků, jediné co mě donutí asi přejít jednou je dx12

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 07:26

Toto všetko sú len prkotiny. Ak užívateľa, ktorý využíva počítač hlavne v kancelárii, ma zaujímajú hlavne 2 veci:
- budú sa dať programy, ktoré bežia pod Windows 7, spustiť aj na Windows 10?
- ako to bude s ovládačmi tlačiarní pre Windows 10? Je to už klasika, že pri zmene operačného systému výrobcovia tlačiarní kašlú na upgrade ovládačov. Preto by som veľmi uvítal, ak by Windows10 dokázal pracovať aj s ovládačmi pre Windows 7. Ale to je asi veľká utópia...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
ijs
02. 06. 2015 07:07

Tak já mám na notebooku Windows 7..!
A nikdy si ty paskvily 8-10 na něj nenainstaluju..!
-
Páč abych si upravoval Windows stále nějakejma doplňkama
a také proto že už ani KALKULAČA na superMegaWun10 NEFUNGUJE..!!
-
Takže další pokus MS něco lidem vnutit... zadarmo...
Každej rozumnej zůstane u Win7.....
--- Pokusy vnutit lidem na desktop tablet už SELHALY.!!
Kdo che stále čučet na něco novýho, co stále fungujeNEfunguje... ať jde do Win10-11-12.....
ty už možná půjdou i s MS... do (_!_).....cha, chá....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (15)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 06:58

To je sice pěkné, že bude Win 10 první rok zdarma a že ho chce MS dostat všude, ale otázkou je, zda budou výrobci poskytovat na svůj starší HW ovladače. Už u Win 8(8.1) byl s některými ovladači problém, a pokud nepůjdou ve Win 10 použít ovladače z Win 8, pak si nedokážu představit, že hromady uživatelů půjdou jen kvůli novému WIndows kupovat nový HW.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 06:51

Trochu tendenční článek - používat Windows 10 s lokálním účtem není nic divného a spousta lidí tak funguje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 06. 2015 06:44

To si radeji hvyknout na vzneseny os x

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 06:35

1. Nabidka start - menu programu je logikou naprosto stejne jako u Windows 7, pribyly jen Metro dlazdice, ktere uzivatel klidne muze odstranit...
2. Nastaveni je naopak pro BFU mnohem pouzitelnejsi
3. Kvalita aplikaci se nemeri podle toho jestli je aplikace "Moderni" nebo ne, ale podle toho jak ji udela vyvojar
4. Microsoft ID neni povinne
5. Ano Onedrive by se mel dat vypnout, snad to MS prida do nastaveni
7,8 Veci nepristupne pro dany region tezko budou nekomu vadit, proste pouzije alternativu
9. Edge ma stejne jednoduche rozhrani jako treba Chrome a nezda se mi ze by to nekomu vadilo
10. Kockopsa muze autor resit po vydani systemu, ne u preview verze, ktera se porad dodelava

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 06:30

Jakmile jsem musel přejít na win 8.1 první za co jsem utratil byl Start8, za 100,- není problém a ejhle systém jako 7-ka a rychlost a spotřeba prostředků úplně jinde než právě vzpomínané 7-ky. Pakliže přejdu na 10-ky, pp. ano, tak opět Start8 a o co jde? Snad ty ovládací panely, no snad si zvyknu, ale na tento systém se docela těším.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 05:49

bod 4. Microsoft IDto znamena ze bude opet nejaky "udělátko" ? "hek" ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 01:55

At se na mě nikdo nezlobí, ale do týhle "moderní" sračky já rozhodně nepůjdu, i když mě to budou cpát horem, dolem zadarmo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (24)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 01:48

widle10 nechci ani zadarmo ,
co ale delat v pripade firmy , kdyz se koupi pc do firmy a budou chtit zpet na w7 ?
jak je to ted v pripade w8 , ktery nastesti se skripenim zubu zkousli ?
z meho okoli neznam jedineho uzivatele , ktery by byl s w8 spokojen

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (30)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 01:13

stále ma zajíma / som nepochopil bude možné nainštalovať a na mojom nb čiste pekne win10 (iso alebo niečo take od mrkvasoftu) alebo budem musieť updatovať zo stávajúcich win8 so všetkým tím sairaitom od výrobcu + mojim bordelom ???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 00:56

V takovém případě pak trošku postrádá smysl, abyste vůbec přecházeli na Windows 10.Něco je špatně, když jsem skončil odmítavě u bodu č.4 Microsoft ID dobrej háček na piráty... Klasická povídačka před každým vydáním OS
Pokud ale všechny tyto potenciální překážky jako konzervativnější uživatelé Windows 7 překousnete, objevíte ve Windows 10 rychlejší, stabilnější, bezpečnější a modernější systém.
Závěrem jsem moc konzervativní, ale otestuji to na okolních PC a starém notebooku. Moc šanci tomu ovšem nedávám !!! Myslím, že i Windows 10 v mobilu kromě sjednoceného nastavení (viz. screenshot v tomto článku) nic zajímavého nepřinesou...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 00:22

No, musím říct, že mě tenhle článek spíš odradil... Microsoft se snaží lidem nacpat Bing a OneDrive... Vím jak tady pořád všichni nadávají na "bloatware" Chrome, ale Chrome je alespoň volitelný, ale Bingu a OneDrive se ve Win10 nezbavím...Radši bych viděl vylepšení Win7, než tohle.Pokud Vulkan pojede na Win7, tak mi až do ukončení rozšířené podpory v roce 2020 asi chybět nic nebude.Ono je to možná dobře, že DirectX 12 jede jen na Win10... Microsoft si tak pod sebou dobrovolně uřízl větev a všichni hráči na Win7 přejdou na Vulkan a na DirectX se vykašlou... Dobře mu tak.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 00:12

UX design jde v dnešní době do hajzlu, když to řeknu na plný koule. Jak Firefox, tak Windows 10, tak jistě i spousta dalších věcí. Jedině snad Googlu se nějakým způsobem daří neudělat z Androidu nechutnou rozmazanou patlanici, přestože omalovánku v podobě Material Design už pokořili.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 00:11

Zajímavý článek zamyšlení... Ale když nad tím tak uvažuju, tak Windows 7 také vycházely spíš z Windows Vista, než z XP a přece si našly velkou masu uživatelů... Podle mě je kolem toho docela zajímavý hype a lidé by to mohli přijmout :) Já se těším....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (35)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2015 00:11

vec c. 1 nepodou vam cracknout kdyz budou zadarmo
vec c. 2 kdyz mate crackly winy 7 Ulitmate tak zadny WX zadamo nedostanete
vec c. 3 ohavne graficke prostredi
vec c. 4 svacina
vec c. 5 noveho nemaji naprosto nic, snad jen DirectX 12 a kdyz ho chcete tak vas donuti ukrast novou verzi os win, jinak si stahnute GTAcka neuzijete tolik jako s novym DX !zajimalo by mne ale jestli uz ted jedou nativne na Apple Macbook Retarda 13" verze 2012 a novejsich Applech, alespon s driverama z Winu 8a ja navic mam Copy.com cloud a mam tam zadarmo nekolik giga, to je blby ze to nejde integrovata zajimala by mne taky jestli ta posledni vypustena verze uz neni nahodou RTM W X ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2015 00:10

Já si zvyknu na všechno, případně si Win přizpůsobím k obrazu svému, mně je to jedno, co mi Microsoft podstrčí. Za dva měsíce jdu do Win 10 ať budou jaké budou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor