10 tipů na notebook pod stromeček [Vánoce 2011]

Jaký notebook, ultrabook či netbook se právě teď vyplatí koupit? Máme pro vás 10 tipů z obsáhlé předvánoční nabídky. Nechte se inspirovat.
Kapitoly článku

Kategorie netbooků je kanibalizována tablety a ultrabooky, stále však má co nabídnout. Díky nízkým cenám mohou být netbooky snadno dostupným vánočním dárkem, který zajisté potěší začínající uživatele z řad rodičů či partnerek. Pokročilejším uživatelům zase poslouží jako mobilní doplněk vedle klasického počítače. Budete-li netbook vybírat, dívejte se po modelech s platformou AMD Brazos. Intel Atom v současné době na tuto konkurenci ztrácí.

Netbooky: Acer Aspire One 522

Za nejlepší ve své kategorii lze označit Acer Aspire One 522. Díky nízké ceně pod 7 tisíc je dostupný každému a nabídne kvalitně zpracované šasi, dobře použitelný výkon a hlavně 10,1" displej s vyšším rozlišením 1 280 × 720 bodů. Z výbavy ovlivňující výkon uvnitř najdete procesor AMD C-60 (1 až 1,33 GHz), grafiku AMD Radeon HD 6290 a klasický pevný disk o kapacitě 320 GB. Výdrž dosahuje zhruba pěti hodin kancelářské práce.

Acer Aspire One 522
Chcete netbook pod 7 tisíc s nadstandardním displejem a dobrým výkonem? Vyhoví Acer Aspire One 522

Jedinou výtkou směřující k tomuto netbooku je standardní dodávka s pouhým gigabajtem operační paměti. Zde se vyplatí zainvestovat zhruba 300 Kč a vyměnit původní modul za dvougigový. Běh Windows pak bude mnohem svižnější a cena netbooku se zastaví na finálních a stále nízkých 7 100 Kč.

Co nejlevnější: Eee PC 1015BX

Pořízení toho úplně nejlevnějšího netbooku za pět tisíc není dobrou investicí. Výkon bude nízký, rozlišení také a nemůžete počítat ani s dlouhou výdrží nebo pevným šasi. Jedním z nejlevnějších smysluplných modelů je Eee PC 1015BX od Asusu, který před časem třídu netbooků definoval. Stroj obsahuje AMD C-50 na 1 GHz, 320GB disk a 10" displej s kompromisním rozlišením 1 024 × 600 bodů.

Asus Eee PC 1015BX
Obrázek: Jedním z nejlevnějších netbooků na platformě AMD Brazos je Asus Eee PC 1015BX s až osmihodinovou výdrží

Pro operační paměť platí totéž co u Aceru Aspire One 522, dodávaný 1 GB je vhodné vyměnit za dvojnásobek. Na Asusu vás potěší výdrž vhodná pro cestovatele: při kancelářské práci se dostanete na osm hodin. Základní cena Eee PC 1015BX činí 6 200 Kč.

Barvičky pro holky: Acer Aspire One Happy 2

Chcete potěšit partnerku netbookem v netradičním barevném provedení? Vyberte si z nabídky v inovované modelové řadě Acer Aspire One Happy 2. Netbooky se vyznačují bílou barvou s víkem a doplňky v modrém, oranžovém, růžovém či žlutém provedení.

Acer Aspire One Happy 2
Především dámy jistě potěší Acer Aspire One Happy 2 v barevné kombinaci bílé a jedné ze čtyř výrazných barev

Nabídka barevných modelů s AMD Brazos je obecně chudá, pokud je ale na prvním místě design, nebude na překážku procesor Intel Atom N570 na frekvenci 1,66 GHz. Paměť i disk se drží běžné kombinace 1 GB a 320 GB, stejně je na tom 10,1" displej s rozlišením 1 024 × 600 bodů. Potěšující je výdrž okolo sedmi hodin kancelářské práce. Za Acer Aspire One Happy 2 zaplatíte 6 800 Kč.


 Iko1.png
Notebooky
 Iko1.png
Stolní
počítače
 Iko1.png
Monitory
 Iko1.png
Příslušenství
k počítači
       
 Iko1.png
Počítačové
hry
 Iko1.png
Běžné
mobily
 Iko1.png
Chytré
mobily
 Iko1.png
Tablety
a čtečky
       
 Iko1.png
Sluchátka
 Iko1.png
Přehrávače
MP3 a MP4
 Iko1.png
Kompaktní
fotoaparáty
 Iko1.png
Digitální
zrcadlovky

Doporučujeme také: Jak správně postupovat při reklamaci

 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,