10 podivných (ne)telefonů, které vás vyléčí ze závislosti na smartphonu

Smartphony se za poslední roky staly našimi každodenními společníky. Trávíme s nimi dlouhé hodiny denně, u mnohých může běžné používání časem přejít v závislost. Ostatně proti tomu sami bojují i Apple a Google, kteří ve svých systémech čas strávený u obrazovky měří a umožní jej v případě potřeby omezit. Co kdyby však nešlo jen o software, ale přímo samotný telefon by byl navržený tak, aby na něm lidé trávili jen ten nejnutnější čas?

Toto je výběr 10 zajímavých konceptů od známého studia Yanko Design.


Blloc Smartphone

Blloc Smartphone je z celého výběru ten nejchytřejší telefon, který vás nechá připojený k internetu a nabízí i sociální sítě a běžné aplikace. Celý trik zde ale spočívá v samotném dlaždicovém prostředí, které vám ukáže důležité informace přímo v dlaždicích aniž byste museli trávit čas otevíráním aplikací. Navíc je celé prostředí černobílé, tudíž není pro uživatele tak atraktivní, aby na telefonu trávil dlouhý čas. Pokud je však tradiční barevné zobrazení nutné, stačí jen přiložit prst na čtečku na zádech.

Klepněte pro větší obrázek
Na první pohled konvenční smartphone, ale konzumace obsahu by vás na něm asi dlouho nebavila
Diskuze (16) Další článek: Výhodný tarif T-Mobilu přináší 4 GB dat a službu Pořád online za 425 Kč

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , Yanko Design, Rande, Yankodesign, Knížka, Aplikace, Tvoření, Hotspot, SMA, Tlačítko, Displej, Koncept