10 doplňků pro Google Chrome, které usnadní surfování

  • Pokud to s doplňky nepřeženete, mohou značně zpříjemnit práci v prohlížeči
  • Poradíme doplňky pro efektivnější surfování i zrychlení prohlížeče
  • Vybrali jsme i rozšíření pro gesta v prohlížeči
Kapitoly článku

Pushbullet

Abyste nemuseli posílat e-maily sami sobě, Pushbullet umí spárovat Chrome, telefon či tablet a klidně další počítač. Mezi nimi si lze posílat odkazy či soubory. Pokud potom používáte smartphone s Androidem, umí aplikace z telefonu přeposlat do prohlížeče i notifikaci nebo SMS zprávu.

Pro používání je třeba tradiční registrace, lze však využít Google nebo Facebook účet.

pushbullet.jpg
Je to jako chat sám se sebou, ale mezi synchronizovanými stroji

Google Input Tools

Google vyvinul jednoduchý doplněk, který umožní rychle zadávat cizí text bez nutnosti znát klávesové zkratky pro cizí znaky. Po instalaci stačí aktivovat doplněk v konkrétním jazyce a text zadávat jako běžný přepis. Plugin se postará o správný překlad.

Kromě toho lze text zadávat i na virtuálních klávesnicích nebo psaním znaků myší.

Taco

Používáte-li v práci seznam úkolů, pak se může hodit doplněk Taco. Ten nahradí Novou kartu v Chromu právě to-do listem z oblíbených služeb. Připojit můžete Trello, Google Tasks, Basecamp, ale i iCloud.

Po spárování s jednotlivými účty lze úkolům měnit priority, řadit je nebo označit jako splněné. Největší výhodou je však maximálně rychlý přístup pouhým otevřením nové karty v prohlížeči.

taco.jpg
Taco nahradí každou nově otevřenou kartu v Chromu seznamem úkolů

Awesome Screenshot

Jedním z nejpopulárnějších doplňků pro pořízení screenshotů na webu je Awesome Screenshot. Jednoduše lze pořídit snímek viditelné části webu, ruční výřez nebo naopak nechat sejmout celou stránku. To vše samozřejmě umí i pomocí rychlých klávesových zkratek.

Po vytvoření snímku lze rychle přidávat do obrázku i text, některé části můžete zvýraznit nebo dodat šipky, případně rozostření.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,