Změna uživatelů dorazila do finální verze Chromu

Do finální verze internetového prohlížeče Chrome dorazila funkce pro změnu uživatelů. Tak už se ve vývojových větvích objevila před několika lety, ale až nyní je dotažena do konce a nabídnuta všem. Umožňuje přihlásit se do prohlížeče se svým Google účtem a přenášet tak veškerá nastavení a záznamy. Zároveň ale umožňuje přepnout se na jiného uživatele či hosta. Funkce bude užitečná v případě, že používáte více Google účtů, nebo když počítač někomu půjčíte.

Klepněte pro větší obrázek 
Vpravo nahoře v Chromu přibylo tlačítko se jménem

Novinka se objeví v prohlížeči automaticky díky aktualizaci. Narozdíl od prvních pokusů v dev verzi se zdá, že funguje spolehlivě. Ostatně, použitelná byla již v betě. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Google připravil pro novou funkci stručného průvodce s představením novinek
Klepněte pro větší obrázek 
Na jednom počítači tak můžete provozovat Chrome s více uživatelskými profily. Pod každým budou jiné záložky, uložená hesla či historie...

 

Témata článku: Software, Prohlížeče, Chrome

22 komentářů

Nejnovější komentáře

  • Pavel Šimek 15. 1. 2015 2:08:12
    Používám už snad 4 roky parametr -user-data-dir=... pro oddělené identity...
  • Juwa2 14. 1. 2015 21:55:19
    Naštěstí jde tato ohavná zbytečnost v chrome://flags vypnout!
  • Manolo Menzés 14. 1. 2015 20:57:46
    pre mna zatial sklamanie, skúsal som to a vidím tieto negatíva: jeden...
Určitě si přečtěte