Software | Mobilní aplikace | WhatsApp | Instant Messaging

WhatsApp poskytne telefonní čísla svých uživatelů Facebooku. Pro lepší zacílení reklamy

Komunikační aplikace WhatsApp poskytne mateřskému Facebooku telefonní čísla a další data svých uživatelů. Cílem je zajistit lepší cílení reklamy na sociální síti, ochranu před spamem a vylepšení návrhů nových kontaktů.

Facebook koupil komunikační službu WhatsApp v roce 2014 za ohromných 19 miliard dolarů. Nechal ji žít vlastním životem a z původních 600 milionů uživatelů z roku akvizice se počet uživatelů postupně zvýšil na více než jednu miliardu. Nyní přišlo na pomyslné sklízení ovoce, kterým jsou pro Facebook především informace.

WhatsApp však příliš informací o uživatelích nemá, prakticky jen telefonní čísla. Ale i to stačí. Miliarda telefonních čísel se nyní spáruje s Facebookem a rázem to dá nový pohled na vazby a aktivity jednotlivých uživatelů.

Provozovatelé WhatsApp ujišťují, že telefonní číslo neposkytují Facebooku k využití na marketingové účely apod. Komunikace zůstává nadále šifrovaná a nebude analyzována. Zkrátka zajištění soukromí zůstává dále prioritou, ale synchronizace dat s Facebookem holt proběhne. Pro blaho uživatelů.

WhatsApp novinku oznámil na svém blogu. Reakce jsou pochopitelně rozporuplné, ale jako vždy je nutné si uvědomit, že má Facebook na změnu smluvních podmínek právo. Poskytuje zdarma služby, které můžete, ale nemusíte využívat, pokud se vám z nějakého důvodu nelíbí.

V této souvislosti je nyní hojně připomínán jiný blogový příspěvek z roku 2014, ve kterém WhatsApp ujišťuje, že data svých uživatelů Facebooku neposkytne. Tak to nakonec úplně nevyšlo...

Tip: přenesení čísla z WhatsApp do Facebooku můžete zabránit

Diskuze (13) Další článek: Google vám zachrochtá, nově umí hledat a přehrávat zvuky zvířat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,