Uživatelé Megauploadu se začínají obracet na soudy. Chtějí svá data

Začíná nová vlna bojů o Megaupload. Tentokrát ovšem nejde o spor Kima Dotcoma, ale o nevinné uživatele, kteří přišli o svá data a úřady jim nevyšly vstříc. Teď konečně tato anonymní masa získala svého mluvčího, kterým se stal drobný podnikatel z Ohia.

Kyle Goodwin používal placenou službu Megauploadu jako bezpečný archiv pro filmový záznam, jeho firma totiž natáčí nejrůznější sportovní akce na středních školách. Krátce před zablokováním služby mu však havaroval disk, a když se chtěl dostat k záloze, spadla klec i za Megauploadem.

Goodwinovi vyšla vstříc organizace Electronic Frontier Foundation a poskytla mu právní pomoc při vyjednávání s úřady. To však po dlouhých měsících k ničemu nevedlo, a tak se EFF obrátila přímo na americké soudy, které mají rozhodnout, jak v takových případech konat.

Podle právníků EFF musí úřady při zabavování majetku postupovat tak, aby nedošlo k poškození práv zcela nevinné třetí strany. Budoucí rozhodnutí by tedy mělo projednou a precedentně rozhodnout, jakým způsobem se budou napříště vypínat podobné servery.

Problematice se více věnuje web Ars Technica.

Diskuze (35) Další článek: Acer Aspire V3: Výkonný multimediální obr [video]

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,