Upgrade Windows 8 Pro na Media Center Pack krok za krokem

Microsoft na jaře oznámil, že jeho Windows 8 ve výchozím stavu nepřehraje filmová DVD, poněvadž tuto technologii už považuje za zastaralou a počítá hlavně s rodinou kodeků H.264 (MP4, MTS/AVCHD aj.). Dalším důvodem jsou pak licenční poplatky za dodatečné kodeky.

Tento nedostatek samozřejmě vyřešíte instalací jiného DVD přehrávače, případně zakoupením bonusového balíčku pro Windows 8, který obsahuje Media Center. Ten si poradí také s televizními kartami aj.

Balíček měl být původně zpoplatněný, nakonec je však přinejmenším do konce ledna příštího roku zdarma. Neinstaluje se jako běžný program, ale jako upgrade celého systému Windows 8. O produktový klíč si můžete zažádat zde a do schránky vám dorazí během několika minut.

Samotné povýšení systému provedete z okna informací o počítači zobrazením podrobností o aktivaci Windows. Více už napoví obrázky níže. Připravte se na to, že instalace může trvat docela dlouho. Jelikož se totiž jedná o systémový upgrade celého Windows, Media Center se musí „vypálit“ i do nejrůznějších záloh pro obnovu systému aj. Nakonec se promění i název celého Windows 8 Pro.

žádost o nový produktový klíč.png Zažádání o produktový klíč.png Upgrade Windows 8.png Upgrade Windows 8.png
Na stránkách Windows.cz si můžete zažádat o produktový klíč pro upgrade Windows 8, dorazí vám e-mailem. Samotný upgrade se provádí přes správu aktivací.
Upgrade Windows 8.png Vyplnění nového produktového klíče.png Upgrade Windows 8.png
Vyplňte nový produktový klíč
Instalace.png A je hotovo.png
Instalace může trvat poměrně dlouho a počítač se bude muset restartovat a po spuštění projde novou aktivací

Na závěr ještě jedna rada. Na jeden e-mail vám pokaždé dorazí jen jeden produktový klíč. Pokud tedy máte více počítačů s Windows 8, budete muset použít více poštovních schránek. Jeden produktový klíč můžete použít vždy jen na jednom počítači. Pokud použijete jeden klíč na více počítačích, vše se nainstaluje, pro restartu se však Windows 8 deaktivuje, poněvadž aktivační server zjistí, že jste tento klíč už použili na jiném počítači. 

Diskuze (45) Další článek: NASA nařídila šifrování disků, unikly osobní údaje 10 tisíc zaměstnanců

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,