Šuškanda: Microsoft prý připravuje vlastní Siri. Má se jmenovat Cortana

Apple má svůj asistent Siri, Google to na Androidu zkouší s Now a podobný systém prý konečně připravuje i Microsoft. Podle nejrůznějších spekulací se má jmenovat Cortana podle postavy z herní série Halo a výhledově nemá být k dispozici pouze na telefonech (tedy Windows Phone), ale měla by to být jakási páteř všech systémů Microsoftu počínaje právě telefony a konče velkým Windows i Xboxem.

Cortana.png
Chytré rozhraní příštích OS od Microsoftu se má jmenovat Cortana podle stejnojmenné umělé inteligence z herní série Halo, které to rozhodně sluší

Podle Mary Jo Foleyové z blogu Al About Microsoft by projekt s kódovým označením Cortana neměl být pouze základním asistentem, který vyhledá informaci na webu, ale jednalo by se o společné rozhraní pro ovládání prakticky jakéhokoliv zařízení a jednou snad i chytré domácnosti.

Otázkou ale zůstává, co se nakonec z Cortany skutečně vyklube, Microsoft totiž o chytré domácnosti a hlasovém ovládání mluví už dvě desítky let, do reálné praxe se ale zatím dostaly jen střípky.

Diskuze (45) Další článek: Asus Transformer Book T100: hybrid s novým Atomem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,