Sobrr je sociální síť na jeden den, tvůrci cílí na pařmeny

Večírek se rozjede, alkohol způsobí své a ráno ani nevíte, jaké následky vaše jízda zanechala na sociálních sítích. Je to váš případ? Tak právě na vás cílí Sobrr, v červenci rozjetá sociální síť, která si nic nepamatuje déle než 24 hodin. Strach z toho, co všechno o vás prozradí historie na sociální síti, zde zcela odpadá. Byl by to jen jeden z mnoha pokusů o další sociální síť, ale Recode upozorňuje, že Sobrr překvapivě rychle nabral prvních 10 tisíc uživatelů.

Sobrr pracuje na podobném principu jako Snapchat, kde lidé sdílí obsah jen po vymezený čas. Sobrr jej ale natáhl na 24 hodin a toto omezení platí nejen pro publikovaný obsah, ale pro veškerou aktivitu na síti včetně navazování přátelství. Ovšem s jednou výjimkou – to když obě strany do 24 hodin kontakt potvrdí a uloží.

372930496Sociální síť by se pro svůj charakter mohla zalíbit i všem těm, kdo na sociální sítě rádi publikují neuvážené příspěvky i ve střízlivém stavu, respektive mají strach z toho, že některé zatím neškodné příspěvky by v budoucnu mohly být zpětně dohledatelné a jejich opětovné zveřejnění by již nebylo nežádoucí. 

Za Sobrrem stojí Bruce Yang, kreativní vývojář, který má za sebou zkušenosti z vývoje cloudových aplikací v Microsoftu, poté rok pracoval pro LinkedIn a následně zajišťoval vývoj softwaru pro Fitbit. Aplikaci sociální sítě Sobrr vytvořil se svým malým týmem zatím jen pro platformu iOS. Pokud se chytne, můžeme čekat rozšíření na další platformy. 

Diskuze (8) Další článek: Nový přístup se neosvědčil, Opera 25 vrací klasickou správu záložek

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,