Share-rapid.cz odstranil vyhledávání souborů

Po zátahu na službu Megaupload.com přišlo několik konkurenčních služeb působících v USA k razantním omezením. České služby zůstaly běžet beze změn a provozovatelé se odvolávali na provoz v souladu se zákonnými podmínkami v ČR. Ovšem nyní jsme zaznamenali, že jeden z oblíbených českých webů pro výměnu souborů k jedné opatrné změně přistoupil – Share-rapid přestal nabízet vyhledávání.

 ShareRapid.jpg
ShareRapid – nově bez vyhledávání

Funkce vyhledávání byla trnem v oku Zdeňka Kubíka, který chce soudní cestou docílit odstranění této funkce z české stahovací jedničky Ulož.to (více zde). Share-rapid nabízel tuto funkci nejdříve na webu, později jen v desktopové aplikaci. Nedávno byla na webu opět zpřístupněna, ovšem nyní není dostupná nikde – z webu zmizela a aplikace si při spuštění vyžádá aktualizaci, která vyhledávání odstraní.

Hledat.jpg
V některých sekcích se na odstranění „Hledat“ z menu zapomnělo. Po kliknutí se však dočkáme jen zprávy, že vyhledávání bylo dočasně pozasataveno.

Oslovili jsme provozovatele Share-rapid, abychom zjistili, zda se jedná o trvalé ochranné opatření před případným soudním sporem se zástupci autorských práv, nebo zda je to třeba jen dočasný výpadek funkce z technických důvodů. Zatím čekáme na odpověď.

2012_01_25_163607.png 2012_01_25_163629.png 2012_01_25_170135.png
Aplikace Share-rapid Manager před aktualizací – vyhledáváme • po aktualizaci funkce pro vyhledávání z nabídky zmizela
 
Diskuze (52) Další článek: Tablet MSI WindPad s AMD Fusion a Android 4.0

Témata článku: , , , , , , , , , , ,