Samsung připravuje odpověď na Apple Pay, chce ji uvést globálně

Samsung chce začít v brzké době konkurovat mobilním platbám Apple Pay, podle zdroje plánuje spustit obdobnou službu již v příštím roce. Klíčovým hybným prvkem je to, že Apple bude mít problém dostat svůj platební systém do větší části světa. V současné době je Apple Pay vymezen pouze na americký trh, přičemž musí být spárován s americkou platební kartou. V současné době Samsung umožňuje platby přes PayPal pomocí otisku prstu, ovšem vzhledem k Apple Pay to není žádné konkurenční řešení.

532972054  

Samsung chce zřejmě využít svého podílu na trhu i toho, že jeho zařízení pokrývají širší spektrum uživatelů. Mobilní platby Samsungu mají fungovat na principu placení přes NFC, když se s telefonem přiblížíte k patřičného hardwaru (tj. platebnímu terminálu). Samsung v současné době disponuje prototypy, které jsou ve fázi interního testování, na řešení plateb spolupracuje se startupem LoopPay.

Pokud by Samsung dokázal využít svůj, zatím stále vysoký, podíl na trhu, mohl by bezkontaktními platbami oslovit nejen již rozvinuté mobilní trhy ale také ty rozvojové. Zřejmě největší potenciál skýtá Indie a Čína, takže by platby Samsungu neměly zůstat jen v americe jako konkurence Apple Pay, ale měly by se postupně rozšířit do celého světa. Pokud k tomu přidáme zabezpečení otiskem prstu, mohou být mobilní bezkontaktní platby zabezpečeny nadstandardním bezpečnostním elementem.

Diskuze (12) Další článek: 10 nejlepších malých a lehkých notebooků [Vánoce 2014]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,