Office od Microsoftu bude zdarma, ale jen pro malé displeje

Pro Microsoft je Office 365 jednou z klíčových služeb. Chce ji dostat k co nejvíce uživatelům a také proto se pustil do obsazování dalších platforem. Loni uvedenou verzi aplikace pro iOS si už stáhlo přes 80 milionů lidí. Hon na uživatele ale pokračuje, Microsoft totiž nabídne software Office, tedy stěžejní část služby Office 365, zdarma. Ovšem jen pro zařízení s displejem do úhlopříčky 10,1 palce.

Co tím Microsoft zamýšlí, to osvětlil Kirk Koenigsbauer na blogu Microsoftu. V Microsoftu si udělali nějaké ty průzkumy a zjistili, že zařízení s menším displejem u naprosté většiny uživatelů nejsou využívána pro produktivní práci. Tvoří se na klasických počítačích nebo noteboocích s většími displeji, klávesnicí a myší. Pro takové stroje bude i nadále software, respektive služba Office 365 placenou záležitostí. Abyste ale mohli dokumenty prohlížet a případně drobně editovat, poskytne Microsoft aplikace Office na mobilní zařízení zdarma (i bez nutnosti předplatného Office 365).

Koupě malého tabletu tak může být ještě zajímavější. Už teď Microsoft nabízí výrobcům tabletů do 10 palců operační systém Windows 8.1 s Bingem zdarma a k tomu navíc roční předplatné Office 365 pro jednotlivce. Nově budou programy Office dostupné napořád. Když takový tablet připojíte k velkému monitoru, klávesnici a myši, máte levné kancelářské PC, u kterého nemusíte platit za obvyklou softwarovou výbavu.

Diskuze (24) Další článek: Práce s dotyky v Chromu se zlepší. Použije technologii od Microsoftu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,