Manažer zbrojovky: Další generaci tanků budou řídit fanoušci Xboxu

Chytrá bojová vozidla příští generace budou umět ovládat spíše majitelé Xboxů a Playstationů, kteří po večerech „paří“ Battlefield a jemu podobné hry, než stará garda vojáků. Tvrdí to alespoň jeden z viceprezidentů vojenského koncernu General Dynamics Kevin Connell.

 

„With the capability in the Scout SV, we're really looking for the type of people who play Xbox games – tech-savvy people who are able to take in a lot of information and process it in the proper way.“  – Kevin Connell

 

GD je něco podobného jako Volkswagen Group, ale na poli bojových technologií. Do jeho portfolia tedy spadá hromada dalších výrobců. Ačkoliv nejslavnějším výrobkem zbrojovky zůstává doposud víceúčelový letoun F-16, českého daňového poplatníka bude možná více zajímat to, že je součástí konglomerátu také rakouský výrobce Steyr-Daimler-Puch, který dodal české armádě obrněné transportéry Pandur.

323859862
Chytré obrněné vozidlo Scout SV – prý jej ovládnou jen ti, kteří jsou fandové do nových technologií a herních konzolí, tvrdí výrobce

Podobná vozidla si nyní u General Dynamics objednala i Velká Británie. Jmenují se Scout SV, hotové by měly být do konce desetiletí a budou prošpikované senzory a výpočetní technikou. Každý ze Scoutů bude zapojený do sítě – doslova jakéhosi „bojového ethernetu“ a jeho ovládání bude blízké spíše těm, kteří si poradí s Xboxem a Playstationem než řidičům starých „analogových“ vozidel.  

Diskuze (26) Další článek: Po dani za stahovaná data další bezva nápad: daň za tonery

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,