Japonsko geekům: záchod ovládaný na dálku telefonem

Máte-li domácnost prošpikovanou elektronikou, ale záchod vybavený Wi-Fi, televizí a herní konzolí vám přijde ještě málo „geeky“, měli byste se zajímat o novinku japonské firmy Lixil. Od 1. února spustí prodej nové toalety řady Satis, které díky své důmyslné konstrukci, usměrněnému proudu vody a nové technologii WC mísy dokáže dokonale splachovat, dále oplývá iontovým samočistěním pro vymýcení veškerých bakterií, ale hlavně – má zabudovaný mikropočítač, který umožňuje bezdrátové ovládání skrze chytrý telefon.

Satis.jpg 
Na první pohled moderní, ale jinak celkem obyčejný záchod...

Záchodovou aplikaci si naistalujete zatím jen do mobilů s Androidem. Po spárování s toaletou můžete zažít novou éru vyprazdňování. Když stojíte před záchodem, aplikace je v režimu „před“ a nabídne vám možnost otevření – buď jen horního krytu, nebo úplného i se sedátkem. Při konání potřeby si můžete nechat zahrát hudbu, neboť mísa má integrované reproduktory, nebo vám aplikace nabídne zásobu vtipů ke čtení.

Před.jpg Při.jpg Statistika.jpg
Režim aplikace „před akcí“ • a „při akci“ • „po akci“ si pak můžete prohlédnout, jak vám to tento měsíc jde

Jakmile je hotovo, můžete si z telefonu zapnout funkci bidetu, kdy vyjede z útrob záchodu tryska a očistí vám pozadí. Tlak vody lze rovněž z aplikace regulovat. Jakmile je hotovo, záchod spláchne a do aplikace se vám uloží poznámka o vykonání potřeby, přičemž ke každému záznamu můžete přiřadit i smajlík vašeho pocitu. Po čase si můžete analyzovat statistiku, jak často chodíte a jak se vám to líbilo.

Toalety Satis budou k dispozici ve třech úrovních výbavy, a to s cenou od $2,385 to $4,657 (uvádí The Verge), což v přepočtu představuje cca 46 až 90 tisíc korun.

Diskuze (37) Další článek: Starý Mesh od Microsoftu brzy skončí, zálohujte data

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,