Programování | Web | Street View

Google vylepšil javascriptové Street View. Díky tomu mohla vzniknout tato úžasná prohlídka Zugspitze

Google vylepšil technologii Street View dostupnou přes API pro Javascript, kterou mohou vývojáři používat ve svých vlastních aplikacích – příkladem může být třeba projekt virtuální procházky na nejvyšší horu Německa Zugspitze360.

921662256
Zugspitze360 v nejvyšším detailu mapuje výstup na nejvyšší horu Německa. Díky vylepšené javascriptové technologii Street View nejsou deformované úhly a plochy a i rastrová kvalita je vysoká.

Panoramatické snímky postavené na technologii Street View by se nyní měly zobrazovat rychleji a plynuleji (zvláště pak přechody) v prohlížečích s podporou WebGL a stejně tak plochy a úhly by měly být méně deformované než dříve. Snímky byly v minulosti více deformované s efektem rybího oka. Tento problém by již měl být podle vývojářského blogu vyřešen.

917649204
Lepší projekce bez deformací díky WebGL
527342040
Nový renderer panoramatických snímků

Ačkoliv mají novinky hlavně vylepšit situaci na telefonech, zde klasické Street View prohlížíme zpravidla v mobilní nativní aplikaci, čili rozdílů si všimnete opravdu jen u webových aplikací běžících v mobilním prohlížeči.

Diskuze (8) Další článek: Nečekaný výsledek: jak dopadne integrovaná grafika na procesoru proti samostatné grafické kartě?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,