reklama

Google vás upozorní, když se omylem přihlašujete pod starým heslem

Pokud změníte heslo ke svému Google Účtu a později se pod starým heslem přihlásíte, přihlášení se pochopitelně nezdaří. Google vás ale upozorní, že jste si před několika dny změnili heslo. Je to užitečné pro případ, kdy si změníte heslo a později se pod ním pokoušíte omylem přihlásit.

Je tedy zřejmé, že Google ukládá stará hesla pro případ, aby vám tuto hlášku mohl zobrazit. Samozřejmě to neznamená, že by uchovával hesla v čitelné podobě. Tak či tak u sebe ukládá pouze otisk hesla (hash), vytvořený pomocí některé z jednosměrných hashovacích funkcí. Otisk by tak nemělo být možné zpětně převést na heslo.

Když se přihlásíte, Google vytvoří otisk zadaného hesla a porovná, jestli se náhodou neshoduje s některým z dřívějších otisků. Pokud se shoduje, vypíše hlášku, jak můžete vidět na obrázku:

Klepněte pro větší obrázek
 Google vás upozorní, když se přihlásíte starým heslem (zdroj: http://googlesystem.blogspot.com)

Témata článku: Google, Web, Heslo

21 komentářů

Nejnovější komentáře

  • Radiusxe 9. 12. 2011 23:37:56
    Jak muzeme vedet, ze je opravdu uklada jen ve forme hash?
  • randomofamber 9. 12. 2011 22:46:52
    Chyba překladu a opět matení ze strany autorů článků a zpráv. 1.) Google...
  • mandus (novy) 9. 12. 2011 11:22:32
    Také není možné použít heslo, které už bylo použito dříve. (Kdo používal...
reklama
Určitě si přečtěte


reklama