Český Bitcash.cz prý napadl útočník a ukradl jeho bitcoiny

Aktualizováno: Aktuální vývoj na svém webu sleduje František Fuka, který poukazuje na to, kam zamířilo cca 500 BTC z peněženky Bitcash.cz.

Česká bitcoinová scéna včera dostala nepříjemnou facku, místní burza Bitcash.cz, na které se dle provozovatele nakoupily bitcoiny v hodnotě několika milionů korun, totiž momentálně na svém webu zobrazuje jen několik stručných vět, že byl web napaden a všechny uložené bitcoiny ukradeny.

„Server Bitcash.cz byl napaden hackery. Dnes cca v 17:00 bylo prolomeno zabezpečení serveru a vykradena Bitcoin peněženka. Bohužel, noční můra se stala skutečností. Řešíme způsob útoku, zabezpečení a co můžeme dál podniknout. Budeme vás informovat.“

bitcash.cz.png

Případ opět poukazuje na dvojí svět systému Bitcoinu. Na jednu stranu to může být zajímavá a výdělečná alternativní peněžní platforma, ale vzhledem ke svému decentralizovanému a neregulovanému charakteru také soudobý divoký západ finančních trhů. Zatímco v klasickém finančním ústavu by byly vklady ze zákona pojištěné, v tomto případě pravděpodobně všichni střadatelé o své peníze jednoduše přišli a záleží pouze na nich a provozovateli, jak se k celé věci postaví.

František Fuka se na G+ pochlubil podezřelým e-mailem, ve kterém prý údajný provozovatel žádá zaslání několika BTC na vymáhání škody. Pod příspěvkem se pak rozproudila zajímavá diskuze několika postižených.

Diskuze (172) Další článek: Začněte skutečně využívat počítač. Programujte ho

Témata článku: , , , , , , , , , , ,