Apple přijme programátora se specializací na virtuální realitu

Finální verze desktopové virtuální reality - Oculus Rift, by se měla na trh dostat v příštím roce a mobilní verzi Gear VR fungující pouze s Galaxy Note 4, bude možné koupit už příští měsíc.

Facebook i Samsung tak budou mít příští rok na trh vlastní formu virtuální reality a verzi pro herní konzoli PlayStation 4 chystá i Sony. Vlastní patent na brýle pro zobrazení multimediálního 3D obsahu měl Apple podaný už v roce 2008 (schváleno ke konci minulého roku) a jak to podle nové informace z náborové sekce Applu vypadá, něco v této oblasti určitě vyvíjí.

 2014-11-25 v 18.23.29.jpg
Pohled na patentovanou konstrukci Applu na brýle se dvěma pohyblivými displeji

Apple dle inzerátu přijme softwarového vývojáře, který má zkušenosti s vývojem aplikací pro iOS i OS X (C/C++/Objective-C) a bude se zabývat vývojem trojrozměrných prostředí i pro virtuální a rozšířenou realitu. Apple také zmiňuje nutnost vývoje výkonných aplikací i pro uživatelské testování se systémy pro virtuální realitu.

 2014-11-25 v 18.21.58.jpg 2014-11-25 v 18.22.18.jpg 2014-11-25 v 18.22.41.jpg 2014-11-25 v 18.24.39.jpg
Další ukázky z patentu z roku 2008, Apple počítá i s bezdrátovou verzí

Jak je vidět ze staršího patentu, patentované brýle obsahují mechanickou část, která přizpůsobuje dvojici displejů dle pozice očí a je schopná vytvořit i trojrozměrný obraz. Apple počítá i s mobilní bezdrátovou verzí. Pokud jde o konstrukci, Oculus Rift a další řešení pro virtuální realitu ale spoléhají na jeden velký displej, před kterým jsou pevně zasazené čočky. Pouze například Avegant Glyph používá dvojici projektorů namířených přímo na sítnici.

Apple je známý tím, že nepřichází se zcela novým produktem pro nový segment jako první, ale jako první představí použitelné řešení namířené tím správným směrem, především pro pohodlný uživatelský zážitek. Zda tomu tak bude i u virtuální reality, to se dozvíme až v budoucnu.

Diskuze (4) Další článek: Nevíte, jestli se chladič vejde do skříně? Cryorig nabízí origami

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,