Anonymous se mstí za Megaupload a napadli vládní stránky justice.gov

Jen co se do světa začala šířit zpráva o zatčení šéfů webu Megaupload a zastavení serveru americkými úřady, sympatizanti „hnutí“ Anonymous se po čase dali opět dohromady a pomocí DDoS útoků dočasně vyřadili weby amerického ministerstva spravedlnosti (justice.gov) a prý také některé weby Warner Music.

anonymous twitter.png
Zprávička z Twitteru Anonymous mluví za vše

Později padly piráty nenáviděné weby RIAA (Asociace amerického nahrávacího průmyslu), MPAA (Americká filmová asociace), dále Universal Music a seznam se bude v nočních hodinách pravděpodobně ještě rozšiřovat.

Na blogu AnonOps Communications se objevila zpráva, podle které komunita anonymů zvažuje útok na stránky Bílého domu a po půlnoci anonymové potvrdili i útok na Federální úřad vyšetřování obecně známý pod zkratkou FBI. Stránky fbi.gov se potýkaly s organizovaným útokem, byly v noci silně vytížené, načítaly se pomalu, nebo byly rovnou nedostupné.

universalmusic down.png
Ne, toto skutečně není údržba na webu Universal Music, ale organizovaný DDoS útok

Jelikož je celá kauza bezprostřední a vše se odehrává právě teď, lze očekávat další útoky a protiakce. Situace okolo Megauploadu může nakonec přerůst v podobné útoky, se kterými jsme se setkali na sklonku roku 2010. Tehdy Anonymous masivně útočili na weby Visa, PayPal a další v rámci podpůrné kampaně pro Wikileaks.

Do společného DDoS útoku pomocí programu LOIC se zapojil relativně malý počet tzv. hacktivistů, tedy dobrovolníků, kteří výkon své internetové linky propůjčí útoku organizovanému samotnými anonymy. Podle CNN jich bylo pouze 5 635!

I tento relativně malý počet však stačil k tomu, aby dočasně vyřadil přinejmenším šest samostatných webů. Je to tedy zároveň symbolické připomenutí toho, co by se mohlo stát, kdyby se do práce zapojily třeba i desítky tisíc dobrovolníků. V takovém případě by pravděpodobně neodolal i ten sebesilnější server na světě.

Jen připomenu, že Megaupload navštěvovalo více než 80 milionů unikátních surfařů měsíčně a web evidoval 300 milionů uživatelských účtu. Takže slovy klasika: „zdroje jsou!“ 


 

Diskuze (98) Další článek: Google se vrací do Číny. Oklikou přes Android

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,