Acer uvedl miniaturní stolní počítač s Chrome OS, bude stát jen 180 dolarů

Zájem o levné počítače s operačním systémem Chrome OS už Acer uspokojivě pokrývá v oblasti notebooků, chcete-li chromebooků. Teď ale oficiálně představil Chromebox CXI, stolní počítač s Chrome OS. A je ještě levnější než nejlevnější chromebooky.

Novinka od Aceru je principiálně to samé jako námi před pár dny vyzkoušený Chromebox od Asusu. Jen tvar je trochu jiný, Acer postavil počítač na výšku. Půdorysně tedy na stole zabere ještě méně místa, a kdyby i to vadilo, dá se připevnit VESA úchytem zezadu k monitoru.

Acer 01.jpgAcer 02.jpgAcer 03.jpg
Acer 04.jpgAcer 05.jpgAcer 06.jpg 
Nových Chromebox CXI od Aceru

Počítač pohání nový Celeron haswellové generace (2957U) od Intelu, v základu jsou 2 GB paměti a 16GB úložiště rozšiřitelné SD kartami. Ve výbavě najdete 4× USB 3.0, HDMI, DisplayPort, gigabitový ethernet a také bezdrátovou konektivitu Wi-Fi standardů 80.211a/b/g/n a Bluetooth 4.0. V balení je Googlem schválená klávesnice a myš.

A co za to všechno? 180 dolarů. Čistý přepočet aktuálně činí nějakých 3 800 Kč – to je pro představu a závist Američanům. Ale pokud bychom přidali daň a dvouletou záruku, mohli bychom se i s českou cenou vejít těsně pod pět tisíc korun. Oficiálně se sem Chromeboxy sice stále nedostanou (z důvodu blokace ze strany Googlu), ale někteří prodejci si vytvořili vlastní distribuční kanály. Novinka Aceru by se tak mohla objevit třeba u CZC.cz, kde už je Chromebox od Asusu k dostání.

Acer nabídne o 20 dolarů dráž i o něco výkonnější verzi se 4 GB paměti. Do prodeje se dostanou příští měsíc v USA a Kanadě. 

Diskuze (17) Další článek: Google maže ve velkém: více než milion požadavků denně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,