Rekordní počet uživatelů ICQ Atlas

Společnost ICQ ve spolupráci s portálem Atlas získala v prosinci rekordní počet uživatelů – více než 590 000 unikátních uživatelů služby Atlas-ICQ za měsíc.

Praha, 9. ledna 2007 – Po uvedení české jazykové verze Instant Messaging klienta ICQ®, která vznikla ve spolupráci s portálem Atlas, bylo v prosinci dosaženo rekordního počtu jejích uživatelů – českou verzi přizpůsobeného klienta Atlas-ICQ v té době používalo 590 000  aktivních uživatelů. Současně služba ICQ dosáhla dalšího početního rekordu, kdy se celkový počet jejích unikátních uživatelů v České republice překročil hranici 1,5 miliónu.

„Česká republika představuje pro ICQ jednu z nejúspěšnějších zemí, přičemž výsledky jsou více než pozitivní. Od 26. září do konce prosince  se celkový počet uživatelů ICQ v České republice zvedl o 23%. Podle interních statistik je velmi oblíbenou funkcí ICQ zasílání SMS zdarma. Kdekoliv byla tato služba zavedena, dočkala se vysoké obliby,“ říká David Duroň, generální ředitel společnosti Atlas.cz.

Tato data potvrzují, že ICQ patří mezi lídry na českém trhu. Současný počet aktivních českých uživatelů je rekordní v celé historii ICQ v České republice. „Čeští uživatelé ICQ si mezi sebou denně vymění více než 37 miliónů zpráv . Pohled na tato čísla ilustruje popularitu a jedinečnost tohoto komunikačního nástroje", říká Petr Markovič, obchodní a produktový manažer společnosti Atlas.cz.

Klient ICQ přizpůsobený společností Atlas nabízí celou řadu zajímavých funkcí, a to samozřejmě v českém jazyce. Nejzajímavější a zcela jedinečnou je SMS služba, která uživatelům Atlas ICQ i běžné anglické verze ICQ umožňuje ZDARMA zasílat textové zprávy z ICQ na mobilní zařízení v síti Telefónica O2. Na zprávy zaslané na mobilní telefon je možno jednoduše odpovídat přímo do komunikačního okna ICQ. Cena za odpovědní zprávu přitom odpovídá standardnímu tarifu operátora.

Provoz služby SMS byl zahájen 14. listopadu a zkušenosti z jiných zemí ukazují, že tato služba se může stát jednou z nejúspěšnějších na trhu. Bezplatná SMS služba využívající osobní komunikační nástroj ICQ vykazuje vynikající výsledky z hlediska parametrů jako denní využití, četnost opakovaného použití a oblíbenosti.

Váš názor Další článek: Intel má první várku 45nm procesorů Penryn

Témata článku: , , , , , , , , , , ,