Týden Živě: Piráti a Apple

Švédové vyslali do Evropského parlamentu piráty, Apple do světa pro změnu vylepšené MacBooky, Mac OS X a také iPhone 3GS se systémem iPhone OS 3.0.

Švédská Piratpartiet podle očekávání získala křeslo v Evropském parlamentu a dala jasný signál již existujícím nebo nově vznikajícím uskupením po celé Evropě. Patří mezi ně i česká Pirátská strana, která nedávno potvrdila svůj zájem o účast v předčasných parlamentních volbách. Zaujmout by mohla především prvovoliče, pro které se stal internet naprosto samozřejmou součástí života a dali to najevo v nedávné „vajíčkové aféře“ organizované na Facebooku.

Pokud se vás fenomén politických pirátů nedotkl, možná tak učinil Apple. Ten před pár dny představil nové modely MacBooků, novou verzi Mac OS X a také iPhone OS 3.0 a iPhone 3GS. Jsou tyto produkty skutečně tak inovativní, nebo se jedná jen o dobře zabalený jablečný marketing?

VIDEO: 1811 'Týden Živě 22/09'

stáhnout program Týden Živě v mp3 (22/09) (12 MB)


Nově nabízíme i podcast pro odběr pořadů ve vašem oblíbeném přehrávači:

 

Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (124) Další článek: Nová kniha: C++ bez předchozích znalostí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,