Razer Lycosa: našlapaná klasika pro hráče

Novou klávesnici si zamilují příznivci klasiky. Razer stojí i za novým headsetem a vylepšením ovladače Belkin SpeedPad.

Novou klávesnici pro hráče Lycosa má na svědomí společnost Razer. K řadě periferií, jako je Tarantula, Lachesis, Krait či DeathAdder tak přibyla další jedovatá potvora. Spolu s Lycosou se představil i nový herní headset Piranha. Pro oficiální představení nových produktu si Razer vybrala finále World Cyber Games 2007.

Razer Lycosa hraje na city zákazníků především rychlou odezvou – využívá totiž stejné technologie, jako myši komunikující na frekvenci 1000Hz, odezva má tedy být 1ms.

razer_lycosa.jpg
max. velikost

Klávesnice má pogumované klávesy, modré podsvícení všech kláves. Podsvícení funguje ve dovu režimech – při prvním svítí vše, při druhém pouze klasické klávesy používané pro ovládání her – WASD.

lycosa-pic3.jpg

Lycosa má být odolná a ultrapřenosná, zkrátka ideální pro časté cestování na lan párty. Na první pohled ale na této novince něco nehraje. U každé z klávesnic, které se honosí přídomkem herní, najdete buď speciální blok kláves pro hraní, nebo alespoň programovatelná tlačítka.

Není obyčejná

Jenže Lycosa vypadá na první pohled téměř obyčejně. Proč by tedy měla být právě tato klávesnice herní? Namísto pár programovatelných tlačítek je každá z kláves plně programovatelná a dá se k ní přiřadit i makro. Klávesnice si dokáže zapamatovat až desítku předvolených herních profilů, mezi kterými se dá přepínat za pochodu. Klávesnice má mít nižší profil kláves. Díky klasickému rozložení bez dalších zbytečností si ji asi řada příznivců klasiky nejen z řad hráčů zamiluje.

lycosa-pic1.jpg lycosa-pic2.jpg lycosa-pic4.jpg

Roli multimediálních tlačítek sehrává malý podsvícený panel s dotykovými tlačítky nad numerickým blokem kláves. K lepšímu komfortu při hraní má krom odnímatelné předložky přispět i dvojice v klávesnici integrovaných konektorů pro sluchátka a mikrofon a jeden USB port, díky kterým nemusí dráty ze sluchátek či myši tolik překážet.

lycosa-pic6.jpg lycosa-pic7.jpg

Přibližné rozměry klávesnice bez předložky jsou 469×168×15 mm (š×h×v), s předložkou pak naroste hloubka klávesnice na 221 mm. O termínu dostupnosti ani ceně se Razer zatím nezmiňuje.

Další dravá ryba

Co se sluchátek Piranha týče, krom obvyklých marketingových řečí o realistickém stereozvuku s hlubokými basy pro hráče vyhledávající dokonale věrnou reprodukci, se můžeme těšit na podporu plug and play, dálkové ovládání hlasitosti a tlačítko pro rychlé vypnutí mikrofonu na šňůře, či na to, že vás v potemnělé místnosti nikdo nepřehlédne díky modře svítícím uším.

razer_piranha.jpg
max. velikost

Další vlastnosti, jako komfortní polstrování, jednoduchý kabel jen po jedné straně sluchátek. Sluchátka má být možné připojit pomocí 3,5mm stereo jacku i do běžných DVD či CD přehrávačů, soudě dle zmínky o podpoře nejdůležitějších operačních systémů bude nejspíš možné sluchátka zapojit i přes USB.

pirana-01.jpg pirana-02.jpg pirana-03.jpg
pirana-04.jpg pirana-05.jpg

Z dalších parametrů zmíníme frekvenční rozsah 18-22 000 Hz, impedanci 32 Ω, akustický tlak 114 dB, mikrofon schopný snímat zvuky na frekvencích 80-15000 Hz s odporem 2 kΩ a citlivost -38 dB.

Belkin n52te SpeedPad

Razer má svou zásluhu i na další novince pro hráče, vylepšené verzi herního ovladače Belkin n52te SpeedPad, následovníku ovladače Belkin Nostromo. Ten má 15 programovatelných tlačítek, z myší si vypůjčil kolečko, palec má k dispozici osmisměrový kříž a možnost rychle přepínat mezi třemi předvolenými profily. Ergonomicky tvarovaná podložka pod dlaň je nastavitelná. Vše doplňuje modré podsvícení a technologie Razeru, jako je Synapse pro snadné připojení bez nutné instalace ovladačů či software pro programování kláves.

n52te.jpg n52te2.jpg n52te3.jpg n52te4.jpg n52te5.jpg

Belkin si ale za spolupráci Razeru nechá řádně připlatit - namísto současných přibližně devět stovek s daní za starší Nostromo má stát sedmdesát dolarů či eur (necelé dva tisíce korun s daní).

Zdroj: Razer (1, 2, 3), Belkin

Diskuze (11) Další článek: Ohlasy ze světa: menší než USB konektor - A-Data PD17

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,