Nová GigaMania.cz: trochu jiný web pro stahování softwaru

Připravili jsme novou verzi Gigamanie, tedy webu pro stahování softwaru. Nabízí sbírku jen těch nejlepších a ověřených programů doplněných o hodnocení, názory a testy.

Před pár dny jsme spustili novou verzi stahovacího webu GigaMania.cz. Přístup k němu najdete v hlavní liště na titulní stránce Živě.cz pod odkazem KE STAŽENÍ, nebo jednoduše na adrese www.gigamania.cz.

2008-12-11, 03_30_37.jpg
Titulní stránka GigaManie

Služba je zcela zakomponována do webu Živě.cz a není to náhodou. Chceme tímto nabídnout kompletní servis zpravodajství o softwaru – jakmile si přečtete na Živě o nějaké novince, hned si ji můžete stáhnout z GigaManie. A funguje i opačná vazba – u nejoblíbenějších programů na GigaManii najdete odkazy na podrobné redakční testy na Živě.cz.

2008-12-11, 03_32_39.jpg
V článcích na Živě se budete setkávat s takovými boxy pro přímé stažení softwaru

Nová GigaMania.cz je ještě v záběhu, postupně obnovujeme databázi programů a pracujeme na výše zmiňovaných vazbách s Živě.cz. Každopádně už nyní můžete vybírat z nabídky stovek užitečných programů.

Staňte se součástí

Programy jsou po zanesení do databáze GigaManie ohodnoceny redaktory Živě.cz na základě jejich zkušeností. Konečné slovo však mají všichni čtenáři živě, kteří mohou vyjádřit svůj názor a zvolit, zda se jim daný program líbí nebo ne. Z celkového počtu hlasů se průběžně stanovuje celkové hodnocení programu.

2008-12-11, 03_36_39.jpg 
Okamžitě vidíte, který program stojí za stáhnutí

Tip: podělte se o své zkušenosti a přidejte k programům, které používáte nebo znáte, svůj názor.

Také vám vadí, když v diskuzi u programu najdete místo názorů jen nic neříkající flame? Na GigaManii to nehrozí, místo klasické diskuze má každý čtenář prostor jen na jeden svůj krátký názor k programu.

2008-12-11, 03_34_36.jpg
Nástěnka s názory

Tip: názory k programům můžete v přehledné formě sledovat prostřednictvím zvláštního RSS kanálu.

Spravovat rozsáhlou databázi programů není snadné, proto budeme vděčni za vaši spolupráci. Pokud budete postrádat nějaký program v databázi, můžete nás na něj upozornit kliknutím na odkaz přidat program. U každého programu dále uvidíte odkaz, který vám umožní rychle upozornit redakci na novou verzi programu.

2008-12-11, 03_35_33.jpg
Důležité odkazy v záhlaví

RSS čeho chcete

Pokud by vám nestačilo základní hledání, nepřehlédněte možnost podrobného vyhledávání podle více parametrů, například podle kategorie nebo licence. Zájemce o aktuální informace o novém softwaru pak určitě potěší možnost sledovat nově přidávané programy prostřednictvím RSS. Ovšem pozor, nemusíte nutně sledovat všechny programy – pokud si vyberete jednu z podkategorií a kliknete na ikonu RSS, získáte odkaz na kanál sledující novinky pouze v této kategorii.

GigaManii stále dolaďujeme a budeme vděční za vaše názory a připomínky.

Diskuze (5) Další článek: Vyšel nový Linux Slackware 12.2

Témata článku: , , , , , ,