Byla zaregistrována 500 000. česká doména. Vyhráli jste?

Kolik je domén s koncovkou cz? Právě jich je půl milionu. Mohli jste tipovat, kdy přesně padne tato jubilejní hranice. Na ty nejpřesnější již čekají skvělé výhry.

Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik existuje platných doménových jmen s koncovkou CZ? Vězte, že jich je právě půl milionu. Včera večer byla zaregistrována jubilejní 500 000. česká doména. Registrace doménových jmen s koncovkou CZ je výrazně rychlejší a jednodušší od začátku října loňského roku, kdy sdružení CZ.NIC, správce české domény, spustilo do provozu vlastní registrační systém FRED. Díky němu bylo od října 2007 zaregistrováno více než 200 000 domén.

"Český registr domén je v porovnání s ostatními jedním z nejrychleji rostoucích registrů na světě. Oproti loňskému roku bylo letos zaregistrováno přibližně o 35 procent více domén s koncovkou .CZ," řekl Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC.

Na Živě.cz jste se mohli před časem zapojit do soutěže, ve které se tipovalo, kdy přesně dojde k zaregistrování 500 000. české domény. Nyní je tedy čas na vyhlášení.

Přesný čas zaregistrování 500 000. české domény v registru CZ.NIC:

pondělí 22. prosince 2008, 20:33:05

Z hlasování bylo hned vidět, že většina ze soutěžících nechtěla výhru nechat náhodě a studovala statistiky na www.nic.cz/stats. Můžeme prozradit, že na vítězný den se nám sešly dvě stovky tipů a nejpřesnější se trefil o necelých osm minut přesně. Ale přesné určení času už přeci jenom záviselo především na štěstí.

Níže jsou uvedeny výhry, které do soutěže věnovalo sdržení CZ.NIC a vydavatelství CPress Media. U každé výhry je uveden začátek e-mailu soutěžícího, dále jeho tip a časový rozdíl tipu oproti skutečnému času registrace.

Mobilní telefon Nokia E65

Nokia E65.jpg• výhru získává soutěžící s e-mailem: pmrac@...
• tip: 22.12.2008, 20:40:59
• rozdíl: 7:54

Nokia E65 je manažerský telefon výsuvné konstrukce s elegantním designem a bohatou výbavou. Ta zahrnuje datovou konektivitu prostřednictvím EDGE, UMTS i Wi-Fi. Nechybí kvalitní QVGA displej, slot pro paměťové karty a 2MPx fotoaparát. Telefon pracuje s operačním systémem Symbian S60.

Moderní komunikační sítě od A do Z + půlroční předplatné časopisu Computer s DVD

K0995.jpgComputer.jpg • výhru získává soutěžící s e-mailem: karolko@...
• tip: 22.12.2008, 20:15:59
• rozdíl: 16:06

Druhé vydání úspěšné knihy přední síťové specialistky Rity Pužmanové reaguje na aktuální vývoj síťových technologií se zahrnutím technologických inovací jako GB Ethernetu, WiMAX, 802.11n, mobilních a optických sítí či přizpůsobení sítí pro VoIP. Kniha není příručkou správce sítě s postupy v jednotlivých operačních systémech, ani nezachází na opačném okraji svého záběru do teorie signálů nebo elektroniky. Zaměřuje se výhradně na technologickou stránku sítí a je jedinečná tím, že se zabývá současně telekomunikacemi, datovými komunikacemi i přenosem obrazových informací – reaguje tak na mizející rozdíl mezi sítěmi z pohledu druhu přenášených signálů.

Velký průvodce protokoly TCP/IP a systémem DNS + půlroční předplatné časopisu Computer s DVD

k1558.jpgComputer.jpg • výhru získává soutěžící s e-mailem: adamek.j@...
• tip: 22.12.2008, 21:05:35
• rozdíl: 32:30

Takřka kompletně přepracované vydání proslulé publikace zohledňuje nejen nové trendy v oblasti protokolů, ale i hojné dotazy a komentáře čtenářů předchozích dílů, a to včetně skladby jednotlivých kapitol. Výukovou i referenční příručku od odborníků ocení nejen ostřílení síťoví administrátoři, ale také začátečníci, kteří by rádi pochopili základní filozofii protokolů TCP/IP a systému DNS.

Wireshark a Ethereal + půlroční předplatné časopisu Computer s DVD

K1599.jpgComputer.jpg • výhru získává soutěžící s e-mailem: shaby@...
• tip: 22.12.2008, 20:00:00
• rozdíl: 33:05

S tímto kompletním průvodcem hravě vyřešíte problémy se sítí, konfigurací systému i aplikacemi. A navíc vám umožní nahlédnout pod pokličku zdaleka nejpoužívanějšího síťového analyzátoru, jeho uživatelského prostředí i příkazů. Za každou kapitolou si k tomu můžete ověřit nabyté znalosti v částech „Rychlá řešení“ a doplnit další vědomosti v sekcích „Časté dotazy“.

Výhercům gratulujeme!

Další článek: Yahoo! Pipes: poskládejte si vlastní RSS potrubí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,