Nové internetové domény .press a .host

Dvě zcela nové doménové koncovky .press a .host rozšiřují nabídku nových domén a svými názvy jasně definují své cílové zájemce, kterým nabízí jednoznačné identifikování a odlišení v on-line prostoru.

Od 19. září je možné volně registrovat dvě nové doménové koncovky .PRESS a .HOST. První doména je ideální pro novináře, bloggery nebo firmy a profesionály v oblasti médií a zpravodajských služeb. Organizace mohou doménu využít pro uveřejňování jejich PR aktivit. Druhá doména .host míří do oblasti hostingových služeb a oborů souvisejících.

Počet nových domén, které je možné od začátku letošního roku registrovat, již dosáhl více než 200 a každý týden stále přibývají nové a nové doménové koncovky. Celkový počet  zaregistrovaných domén přesáhl během srpna 2 miliony a mezi nejúspěšnější domény co do počtu patří koncovky jako .xyz, .berlin, .club, .guru nebo .wang.

Nové internetové adresy je možné registrovat na stránkách Novekoncovky.cz, kde se také nacházejí informace o všech nových doménách. Projekt provozuje česká společnost Gransy s.r.o., která má přímou akreditaci na většinu ze 220 aktuálně dostupných domén. Zákazníci a partneři společnosti tak mají okamžitý přístup k registracím a mohou čerpat veškeré výhody automatického napojení na zahraniční registry.

 

Další článek: Propouštěcí orgie pokračují. Microsoft se zbaví dalších lidí

Témata článku: ,