Kaspersky Lab uvádí Total Security s českou lokalizací

Kaspersky Lab představuje Kaspersky Total Security – multi-device řešení pro domácí uživatele, které chrání platformy Windows, OS X, Android, iOS a Windows Phone. Produkt je nástupcem prémiového Kaspersky PURE a chrání před kybernetickými hrozbami. Zároveň spravuje digitální vlastnictví moderního uživatele internetu. K dispozici je i v českém jazyce.

Internetová ochrana se musí neustále přizpůsobovat měnícímu se a komplikovanému prostředí kybernetických hrozeb – podle průzkumu Kaspersky Lab a B2B International vlastní průměrná domácnost pět zařízení připojených k internetu – 80 % respondentů z Česka uvedlo, že na ně ukládají cenná data i údaje z osobního života.

876260611

Dle údajů z cloudové databáze Kaspersky Security Network se každý den objeví v průměru 300 tisíc škodlivých programů pro Microsoft Windows. Google Android je také pod palbou – 19 % dotázaných uživatelů čelilo během roku 2014 hrozbě minimálně jednou. Produkty Kaspersky Lab také zablokovaly v roce 2014 celkem 3,7 milionu pokusů o infikování počítačů s OS X. Mnoho útoků, jako například sledování dat skrze napadení Wi-Fi nebo jiných sítí, zasáhlo uživatele všech platforem.

Analytici Kaspersky Lab proto neustále pracují na vylepšení ochranných technologií pro počítače a mobilní zařízení. Například heuristická analýza odhalí nový malware na základě podezřelého chování, Network Attack Blocker pro Windows a OS X chrání před infikováním systému nebo krádeží dat pomocí útoku na síť, Wi-Fi Security Notification pro Windows varuje uživatele, když se snaží připojit k nechráněné síti. Efektivitu technologií Kaspersky Lab pro různé platformy potvrzují výsledky nezávislých testů.

Ochrana soukromí

Zmíněný průzkum ukázal, že se 47 % českých uživatelů obává, zda jejich zařízení někdo nesleduje. Webcam Protection pro Windows sleduje všechny pokusy o přístup k webkameře jakýmkoliv programem. Privacy Protection pro Android umožňuje nastavení filtru pro příchozí hovory a zprávy, stejně jako nabízí možnost skrýt všechny stopy komunikace s určitými kontakty, včetně hovorů a SMS. Privacy Cleaner pro Windows smaže historii činnosti uživatele (navštívené stránky, stažené soubory, atd.) a File Shredder odstraní všechny soubory tak, aby je nebylo možné obnovit.

Ochrana peněz

Dle průzkumu 27 % českých uživatelů zažilo v minulém roce pokus o přístup do jejich platebních účtů, 2 % pak uvedla, že byl takový pokus úspěšný a stál je peníze. Průměrná ztráta činila zhruba 3 500 korun. Kaspersky Lab proto vyvinula technologii Safe Money pro Windows a OS X.

Řešení prohledá operační systém, aby našlo případné zranitelnosti, skrze něž nebezpečný software může tajně proniknout do počítače. Také ověřuje pravost jakékoliv otevřené platební stránky. Pokud je takový web ověřen jako pravý, mód Safe Money je aktivován a během platebního styku filtruje všechny činnosti, které s ním nesouvisí, například pokusy o sledování dat. Uživatelé mají k dispozici i zabezpečenou nebo virtuální klávesnici, která zabraňuje pokusům o odezírání činnosti klávesnice (keylogging).

Ochrana identit

Průzkum ukázal, že celosvětově má 36 % uživatelů více než deset online účtů zároveň. Pokud k nim ale používají podobná nebo stejná hesla, je to pro kybernetické zločince zlatý důl – kombinací hesel se mohou dostat k cenným údajům a soukromým datům.

Kaspersky Total Security – multi-device obsahuje správce hesel, který kromě jiného generuje bezpečná hesla (jen u Windows), a uchovává hesla v šifrované podobě. Data jsou pak synchronizována napříč všemi zařízeními uživatele, který si musí pamatovat jen jediné hlavní heslo.

Ochrana dat

Celosvětově 15 % uživatelů označilo informace na svých zařízeních za unikátní a v případě ztráty za nenahraditelné. Kaspersky Total Security – multi-device v sobě obsahuje zálohovací funkci, ať už jednorázovou nebo pravidelnou (jen u Windows). Kopie mohou být uloženy na místním nebo síťovém disku, na FTP serveru nebo v cloudové službě Dropbox.

Pro 35 % českých respondentů průzkumu, kteří se obávají o krádež svých dat, má Kaspersky Total Security – multi-device funkci Anti-Theft (pro Androidy) a šifrování dat (pro Windows). Anti-Theft může na dálku zablokovat ztracené zařízení, najít ho pomocí GPS nebo v něm smazat všechna data. Šifrování umožňuje vytvoření heslem chráněných šifrovaných složek se zvláště citlivými daty.

Ochrana dětí

Průzkum dále ukázal, že 22 % dotázaných rodičů v Česku se obává, na co můžou jejich děti narazit na internetu. S rodičovskou kontrolou pro Windows a OS X můžou rodiče nastavit čas, během kterého jejich děti mohou být online, omezit aplikace, které mohou děti používat, a mít dohled nad informacemi, které děti sdílejí na webu. Kromě toho je možné samozřejmě vybrat kategorie stránek s nevhodným obsahem (jako je násilí, drogy, online hry, apod.) a zablokovat k nim přístup.

Správa

Kaspersky Total Security – multi-device je integrováno s portálem My Kaspersky. Ve chvíli, kdy je váš účet registrován na portálu, můžete vidět v jednom okně statut všech vašich zařízení s řešením Kaspersky Lab, včetně aktivace a vypršení licence, data posledních bezpečnostních kontrol a stav databáze. Na dálku můžete spravovat licence, nastavení pro Windows a OS X, spustit bezpečnostní kontrolu, stáhnout aktualizace nových databází a další. My Kaspersky také spravuje funkci Anti-Theft pro Android.

Integrovaný online obchod My Kaspersky Store umožňuje uživatelům stahovat a instalovat bezplatná řešení Kaspersky Lab a kupovat placené produkty.

Další článek: Tor chce snížit finanční závislost na americké vládě. Bude škemrat v EU

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,