Epson slaví 50. výročí své první tiskárny

Společnost Epson slaví padesát let od chvíle, kdy na Olympijských hrách v Tokiu v roce 1964 poprvé představila miniaturizovaný tisk. Tisk časomíry (Printing timer) se stal prvním elektronickým záznamovým systémem na Olympijských hrách, který změnil běh dějin. O dvacet pět let později způsobila technologie Epson 3LCD revoluci na trhu projektorů, neboť přinesla živý a jasný obraz pro nejnáročnější diváky a získala tak pozici světového leadera v oblasti projekce, kterou si drží již od roku 2001.

Společnost Epson se pyšní tím, že je světovým technologickým inovátorem. Tuto skutečnost potvrzuje několik ocenění, které společnost za dobu svého působení získala. V Japonsku byla oceněna mediální společností Thomson Reuters zařazením do žebříčku Top 100 globálních inovátorů (Thomson Reuters 2013 Top 100 Global Innovator). Mezi další ocenění patří např. cena IEEE za podnikové inovace, nespočet cen EISA a TIPA za zobrazovací produkty a BLI Pick pro rok 2014 za skener WorkForce DS-860. V Japonsku má společnost Epson v kategoriích tiskáren, inkoustových technologií, projektorů, OLED a E-Paper více patentů než kdokoliv jiný.

Kateřina Bradáčová, Marketing Coordinator Epson Europe pro Českou republiku a Slovensko dodává: „Jsme hrdí na naši úspěšnou historii a pověst předního globálního inovátora. Investicemi do výzkumu a vývoje usiluje společnost Epson o to, aby byly její produkty co nejlepší a zákazníkům poskytovaly technologie jedinečné hodnoty. Naším cílem je vytvořit něco, na existenci čeho dosud nikdo ani nepomyslel, co by uspokojilo potřeby a přání našich zákazníků a zároveň znamenalo významný posun v před.

Společnost Epson má pověst ojedinělého inovátora díky tomu, že uvádí do života jedinečné technologie, které hrály významnou roli v utváření světa, ve kterém dnes žijeme. Tato první místa jsou založena na třech hlavních technologiích společnosti Epson: tisku, projekci a snímání.

Po tiskárně časomíry byla v roce 1968 uvedena na trh tiskárna EP-101. Jednalo se o první a nejmenší digitální tiskárnu na světě, která dala společnosti její jméno. V roce 1994 představila společnost první barevnou inkoustovou tiskárnu s vysokým rozlišením – Epson Stylus Colour – čímž poprvé umožnila domácí tisk ve vysokém rozlišení. V poslední době se inovace produktů s technologií Precision Core, nejmodernější mikroelektrickou technologií tiskových hlav Epson, opírají o dlouhodobou pověst společnosti Epson na poli kvality tiskového výstupu při rychlostech, které vyžaduje průmyslový a komerční tisk. Kompletní nová řada tiskáren WorkForce s technologií PrecisionCore byla uvedena v březnu 2014. Uvedení tiskáren s inkoustovým tankovým systémem (ITS), prvních tiskáren s integrovanými velkokokapacitními doplňovacími inkoustovými zásobníky, představilo zcela nový systém tisku, díky kterému již není potřeba měnit náplně a umožňuje mimořádně úsporný tisk.

Technologie 3LCD se v projektorech Epson používá již 25 let. Poskytuje stejně jasný bílý i barevný světelný výstup (CLO), který má až třikrát jasnější barvy než 1čipové DLP projektory s podobnou garancí lumenů. V roce 1989 to byl projektor VPJ-700, první kompaktní plnobarevný projektor Epson s tekutými krystaly, jímž byla do života uvedena LCD technologie poskytující jasnější a čistější promítané obrazy. Tato inovativní technologie pomohla vytvořit „kulturu prezentací“, která je v dnešním podnikání nepostradatelná.

Snímací technologie je třetím pilířem, s nímž inovativní společnost Epson vstupuje na nově rostoucí trhy s kompletní řadou nositelné elektroniky. Tento krok zahrnoval uvedení druhé řady chytrých brýlí Moverio BT-200, které budou v České republice dostupné od září tohoto roku. Cílem nových sportovních monitorů Runsense GPS a monitorů srdeční aktivity Pulsense, které budou na vybrané trhy uvedeny v září, je způsobit revoluci ve sledování aktivity tím, že umožní nový přístup k dosažení zdravého životního stylu, zdatnosti a zdraví.

Co se budoucnosti týče, společnost Epson již vyvíjí průmyslové multimateriálové 3D tiskárny. President Minoru Usui k tomu řekl: „Našim cílem je vytvořit 3D tiskárny, které pomohou způsobit revoluci ve výrobě a montáži. To znamená vyrábět s přesností na mikrony součástky využívající kovy. Chceme, aby naše stroje dokázaly vyrobit cokoli.“ Zdokonalování technologie a materiálů ještě zabere nějaký čas. President Usui předpokládá, že Epson představí svoji první průmyslovou 3D tiskárnu do 5 let.

Další článek: Češi začínají vyvíjet aplikace pro Android Wear

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,