Dvoupásmový bezdrátový multimediální router ZyXEL NBG6616 AC1200

Dnešní vysokorychlostní mobilní mediální zařízení kladou na hardware bezdrátových sítí zvýšené nároky. Pro streamování médií podporuje router ZyXEL NBG6616 vysoce výkonné bezdrátové sítě o rychlosti až 1200 Mbps při připojení k mobilním zařízením standardu 802.11n a 802.11ac. V méně vytíženém 5 GHz pásmu, které umožňuje plynulé přehrávání s nízkou latencí, router dokáže vysoce kvalitní full-HD video přenášet hned několika uživatelům současně. Dvoupásmový bezdrátový multimediální router využívá nejmodernější AC technologie pro zajištění souběžného přenosu dat rychlostí až 300 Mbps v 2,4 GHz pásmu a 867 Mbps v 5 GHz pásmu. Díky širšímu pokrytí a vyšším přenosovým rychlostem přináší dvoupásmová síť domácím uživatelům lepší zážitek ze streamování a sdílení souborů.

719811481

Router ZyXEL NBG6616 umožňuje snadné nastavení a správu zařízení vaší domácí sítě. Můžete regulovat šířku pásma, omezovat přístup jednotlivých zařízení k internetu a naplánovat dobu, po kterou je na jednotlivých zařízeních povoleno surfování po internetu. Plynulé multimediální streamování je možné díky pokročilé funkci QoS. Nikdo z nás nemá rád trhavé streamování obsahu. Router ZyXEL NBG6616 proto disponuje funkcí QoS (Quality of Service), která nastavuje prioritu využití šířky pásma pro optimální streamování HD videí, hraní her, IP hlasové služby a surfování po internetu. Tato funkce zlepšuje tok kritického síťového provozu a je zvláště užitečná u zařízení, jako jsou VoIP telefony, nebo při použití v sítích s vysokým objemem přenášených dat.

64353765

Dvoupásmová technologie podporuje souběžný přenos dat rychlostí až 300 Mbps v 2,4 GHz pásmu a 867 Mbps v 5 GHz pásmu – což je až 3x rychleji než u standardu 802.11n. NBG6616 má výkonné integrované zesilovače s externími anténami pro maximální pokrytí Wi-Fi signálem. Aplikace ZyXEL zConfig vám umožňuje konfigurovat svou síť dle osobních požadavků. Díky této aplikaci můžete měnit název bezdrátové sítě a přístupové heslo, sdílet přístup k Wi-Fi s hosty, sledovat připojená zařízení, blokovat přístup nežádoucích Wi-Fi zařízení k síti a pomocí funkce rodičovská kontrola nastavit dobu přístupu k internetu.

Router NBG6616 dokáže detekovat délku připojených ethernetových kabelů a přizpůsobit jí příkon. Čím kratší ethernetový kabel, tím nižší spotřeba energie. Snadné je i nastavení výkonu pro omezení rušení okolních přístupových bodů v oblastech s vysokou koncentrací bezdrátových sítí. Router NBG6616 dokáže spotřebu energie inteligentně přizpůsobit stavu spojení a délce připojených ethernetových kabelů. Pokud router nezaznamená aktivní přenos dat, automaticky se přepne do úsporného režimu.

Další článek: 500 nejrychlejších počítačů spočítá 300 biliard výpočtů za sekundu

Témata článku: , , ,