ASUS Designo MX27AQ – tenký 27palcový monitor, který má styl

ASUS představil 27palcový širokoúhlý monitor MX27AQ z řady Designo, která je charakteristická elegantním provedením, bezrámovým panelem, štíhlým profilem a stojanem inspirovaným tvarem slunečních hodin. Novinka s rozlišením displeje 2560 × 1440 bodů (WQHD) nabízí o 77 % větší plochou obrazovky, než je zvykem u podobně velkých Full HD displejů. Model MX27AQ disponuje i technologií ASUS Eye Care, která snižuje namáhání očí při dlouhé práci s počítačem. Monitor, který je vybaven také integrovanými stereo reproduktory SonicMaster, se prodává v českých a slovenských obchodech za 13 990 Kč, resp. 499,90 euro s DPH.

363316936

Věrný obraz ve vysokém rozlišení

Monitor Designo MX27AQ je vybaven 27" panelem s rozlišením 2560 × 1440, který dokáže reprodukovat ostrý obraz s věrnými barvami. Disponuje až o 77 % větší užitnou plochou displeje, než je běžné u podobně velkých Full HD displejů. Monitor využívá kvalitní AH-IPS (advanced high performance in-plane switching) panel, pro nějž je typický vysoký kontrastní poměr a 100% pokrytí sRGB barevného prostoru, což garantuje věrný obraz. Další výhodou použitého panelu jsou pozorovací úhly 178 stupňů, takže nehrozí zkreslení barev ani při sledování monitoru z extrémních úhlů.

Štíhlé bezrámové provedení

Monitor Designo MX27AQ, který mj. získal ocenění 2015 iF Design Award, se snaží zaujmout i extrémně štíhlým profilem. V nejtenčím bodě měří pouhých 1,25 cm, takže se hodí do jakékoli domácnosti či kanceláře. Monitor se vyznačuje panelem s neznatelným rámečkem o tloušťce 0,1 cm. Jednoduchý, avšak elegantní design podtrhuje také robustní kovový stojan inspirovaný tvarem slunečních hodin.

Zvuk od Bang & Olufsen

Model MX27AQ uživatelům nabízí kromě kvalitního obrazu neméně kvalitní zvuk, a to díky dvojici stereofonních vestavěných reproduktorů s výkonem 3W. Monitor využívá audio řešení SonicMaster, včetně technologie ICEpower od společnosti Bang & Olufsen. SonicMaster zlepšuje každý akustický detail, takže dokáže zprostředkovat čistý zvuk s výraznými vokály a širokým frekvenčním rozsahem. V monitoru se navíc ukrývá čip MobileSound 3, který zaručuje zvuk na úrovni domácího kina.

Kromě toho je monitor vybaven funkcí ASUS AudioWizard se čtyřmi přednastavenými zvukovými režimy (Hudba, Film, Hraní, Uživatelský), které je možné přepínat podle aktuální potřeby. K těmto režimům lze jednoduše přistupovat prostřednictvím nabídky OSD (on-screen display).

Šetrný k vašim očím

Monitor Designo MX27AQ obsahuje řešení ASUS Eye Care s technologiemi ASUS Flicker-Free a Low Blue Light, které přispívají ke snížení namáhání očí. To je výhoda pro uživatele, kteří tráví před monitorem dlouhé hodiny. MX27AQ využívá kromě toho i technologii ASUS Blue Light Filter na ochranu uživatelů před škodlivým modrým světlem. K těmto nastavením filtru lze snadno přejít prostřednictvím nové nabídky OSD.

Široké možnosti připojení

Monitor je kompatibilní s většinou multimediálních zařízení, a je k tomu vybaven řadou různých video vstupů, včetně rozhraní DisplayPort 1.2, dvou portů HDMI a portu HDMI / MHL 2.0. Díky poslednímu jmenovanému rozhraní mohou uživatelé na monitoru MX27AQ zobrazovat obsah uložený na zařízeních kompatibilních s technologií MHL a souběžně po připojení nabíjet svá mobilní zařízení.

Další článek: Zadejte do Seznamu „padesát odstínů šedi“ a zahrajete si pexeso

Témata článku: , , , , , , , ,