Acer uvádí na trh první Chromebook s platformou NVIDIA Tegra K1

Společnost Acer uvedla v Americe Chromebook 13, první Chromebook s mobilním procesorem NVIDIA Tegra K1, který má zároveň jako první od Aceru displej s úhlopříčkou 13,3". Acer tak vylepšuje své vedoucí postavení v této kategorii počítačů.

Kombinace větší zobrazovací plochy na kvalitním 13,3" displeji se špičkovou výdrží na baterii až 13 hodin(1) a tenkou lehkou konstrukcí bez ventilátoru dělá z Acer Chromebooku 13 ideální volbu pro uživatele, kteří chtějí větší obraz, snadno přenosnou konstrukci a vysokou produktivitou práce. Acer Chromebook 13 je k dispozici ve dvou variantách – první s Full HD (1 920 × 1 080 px) a druhý s HD (1 366 × 768 px) displejem(1).

336690999

Acer Chromebook 13 poskytuje díky procesoru Tegra K1 se 192 GPGPU jádry maximální mobilitu, což umožňuje uživatelům udělat během pracovního dne více práce nehledě na to, kam se s Chromebookem vydají. Mohou se spolehnout na prvotřídní rychlost více aplikací současně, provozovat několik otevřených záložek a mohou přehrávat video či dělat na několika projektech zároveň.

„Acer Chromebook 13 je ideální zařízení pro rodiny s dětmi, které potřebují nový nebo dodatečný počítač pro sdílení školních projektů, výzkumu, zábavy a legrace online,“ řekl John Miedema, ředitel marketingu produktů společnosti Acer Europe. „Displej je velký a s brilantním obrazem, proto je vše od domácích úkolů po video neuvěřitelně ostré a detailní. Navíc budou moci rodiny díky třináctihodinové výdrži na baterii používat počítač celý den pro práci nebo školní záležitosti a není třeba jej dobíjet pro večerní aktivity, jako jsou domácí úkoly či sledování filmů.“

Acer Chromebook 13 je osazen čipem NVIDIA Tegra K1 4-Plus-1™ se čtyřjádrovým procesorem ARM Cortex A15 a jedním jádrem třetí generace pro úsporu energie, díky kterému tento Chromebook poskytne až 13 hodin provozu na baterii(1). Tegra K1 používá grafický procesor založený na architektuře NVIDIA Kepler se 192 programovatelnými GPGPU jádry pro zpracování náročné a detailní grafiky.

Dvě varianty poskytují možnost volby Full HD displeje, extra dlouhá výdrž na baterii

Aby měli uživatelé možnost volby toho, co by odpovídalo jejich potřebám, je Acer Chromebook 13 s velkým 13,3" displejem k dispozici ve dvou modelech. Verze s displejem s rozlišením 1 920 × 1 080 px zobrazí video v realistickém rozlišení 1080p a poskytne až 11 hodin výdrže na baterii.(1) Kromě toho bude k dispozici i model s ostrým a jasným displejem s rozlišením 1 366 × 768 px, který již vydrží v provozu na baterii až 13 hodin.(2) Oba modely se mohou pochlubit panely Acer ComfyView™ s antireflexní povrchovou úpravou zabraňující odrazům světla, které mohou být příčinou únavy očí. Kromě toho poskytuje displej Acer Chromebooku 13 bohaté barvy a vynikající kontrast, zatímco k velké úhlopříčce displeje dostanete i prostornou a pohodlnou klávesnici pro maximální produktivitu.

Acer Chromebook 13 byl navržen s důrazem na vynikající mobilitu. Má neuvěřitelně tenkou a lehkou konstrukci, jeho tloušťka činí pouhých 1,7 cm a váží 1,5 kg. S Acer Chromebookem 13 budete neustále ve spojení díky 802.11ac Wi-Fi, která poskytuje až třikrát vyšší rychlost v porovnání se standardem 802.11n. Nechybí ani 2×2 MIMO anténa pro zajištění vysoké propustnosti.

Startuje rychle; Připojí se k oblíbeným zařízením

Nový Acer Chromebook 13 naběhne za méně než 9 sekund a z režimu spánku se probují téměř okamžitě. To umožňuje uživatelům rychleji využívat více než 30 000 aplikací, témat a rozšíření v internetovém obchodě Chrome, ať už zdarma či placených.

Uživatelé se mohou u Acer Chromebooku 13 těšit na rychlejší přenosy fotografií a videí díky přítomnosti dvou portů USB 3.0. Navíc lze přes port HDMI zobrazit streamované video a filmy na větším displeji či domácím televizoru. Videochatování a Google Talk umocňuje HD webkamera Chromebooku tím, že poskytuje možnost nahrávání ozvučeného HD 720p videa a nechybí samozřejmě ani dvojice vestavěných stereo reproduktorů a mikrofon.

Zábavné sdílení, Snadná ochrana


Chromebooky se snadno používají a jsou ideální po sdílení mezi více uživateli, jako jsou rodiny, školy nebo různé směny v práci. Uživatelé se mohou přihlásit ke svému vlastnímu účtu a mají přístup ke službám jako je Gmail, Dokumenty, záložky webových stránek a další. Uložením na Google Drive(2) budou chráněny vaše soubory, dokumenty a fotky bezpečně v cloudu a zajistí, že budete mít k dispozici vždy nejaktuálnější verzi souboru či dokumentu, a to i v případě, že Chromebook ztratíte nebo vám bude odcizen. Navíc si mohou uživatelé na Acer Chromebooku 13 zobrazit, upravovat a vytvářet dokumenty a spolupracovat s ostatními online a offline prostřednictvím rostoucího počtu programů, jako jsou dokumenty Office a Gmail.

Klíčovou výhodou operačního systému Chrome je bezpečnost. Je automaticky aktualizován pro ochranu proti neustále se měnícím online hrozbám. To je obzvláště užitečné zejména pro rodiny a školy, které chtějí chránit děti.

Cena a dostupnost

První model Acer Chromebook 13 CB5-311 má 2 GB paměti a rychlé 16GB SSD(3) pro ukládání aplikací a multimédií a bude se prodávat za cenu od 279 €. K dispozici bude v srpnu ve Velké Británii, Nizozemí, Dánsku, Švédsku, Finsku, Norsku, Francii, Německu, Rusku, Španělsku, v Jižní Africe a ve Švýcarsku.

Další článek: Unikly první snímky a parametry Radeonu R9 285

Témata článku: , , , , , , , , , , ,